Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jiloan Hamad: "Det är klart jag vill utomlands"

Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD / IBL/IBL MEDIABILD / IBL

Tre matcher, fem mål och två assist. Så lyder Jiloan Hamads imponerande inledning på säsongen. Nu öppnar Bajen-mittfältaren för en utomlandsflytt.

– Om det kommer nåt intressant i sommar så får man fundera, säger han.

Jiloan Hamad har tagit allsvenskan 2018 med storm.

Inte nog med att Hammarby leder allsvenskan efter tre omgångar har Hamad varit kanske den enskilt bästa spelaren.

Eller vad sägs om statistikraden på fem mål och två assist? Det placerar honom i toppen av skytteligan. 

Hamad: "Då får man fundera"

När Hammarby krossade BP med 4-0 noterades Hamad för ett mål och en målgivande passning. Efter matchen var han mer än nöjd över resultatet - och hintade om att han är sugen på ett utlandsäventyr.

– Ja, alltså jag har varit med ett tag. Jag vet att jag bara måste fokusera på att göra bra ifrån mig. Men det är klart att om det kommer nåt intressant i sommar, och då ska det vara intressant, då får man fundera, säger Jiloan Hamad till SportExpressen.

Hamad öppnar även för att stanna om Hammarby går starkt i allsvenskan. Enligt mittfältaren själv är det en svår avvägning.

– Men fortsätter det så här och vi ligger bra till i tabellen i sommar, då kanske man vill vara kvar också. Så vi får se. Men det är klart jag vill utomlands.

Hamad drömmer om VM

Inte nog med att han drömmer om ett nytt utlandsäventyr så finns fortfarande drömmen om att få en plats i Sveriges VM-trupp till Ryssland.

– Jag har aldrig tvivlat på min prestation men man ska också visa det på planen. Jag gjorde det bra på januariturnén och jag har börjat jättebra här i allsvenskan. Jag måste fortsätta leverera men det är en stor dröm jag har, säger han.

– Jag tror att de vet mina kvaliteter. Jag vill in, jag känner att jag har den kvaliteten att jag borde vara med i truppen. Men det är bara att köra vidare. 

Janne borde ringa? 

– Jag hoppas han ringer. Jag vill vara med, det var ett av målen jag satte upp inför säsongen.

Erkan Zengin tycker att Hamad förtjänar en plats i landslaget.

– Hamad är jätteduktig. Han är tillräckligt bra för att vara med i VM, han måste ju få chansen. Han kanske inte kan visa så mycket i allsvenskan, men han borde få chansen. Han har varit med i A-landslaget så han håller ju, säger Zengin.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!