Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURESFoto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
 Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD / IBL/IBL MEDIABILD / IBLFoto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD / IBL/IBL MEDIABILD / IBL
 Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD / IBL/IBL MEDIABILD / IBL

Jiloan Hamad: "Det är klart jag vill utomlands"

Publicerad

Tre matcher, fem mål och två assist. Så lyder Jiloan Hamads imponerande inledning på säsongen. Nu öppnar Bajen-mittfältaren för en utomlandsflytt.

– Om det kommer nåt intressant i sommar så får man fundera, säger han.

Jiloan Hamad har tagit allsvenskan 2018 med storm.

Inte nog med att Hammarby leder allsvenskan efter tre omgångar har Hamad varit kanske den enskilt bästa spelaren.

Eller vad sägs om statistikraden på fem mål och två assist? Det placerar honom i toppen av skytteligan. 

Hamad: "Då får man fundera"

När Hammarby krossade BP med 4-0 noterades Hamad för ett mål och en målgivande passning. Efter matchen var han mer än nöjd över resultatet - och hintade om att han är sugen på ett utlandsäventyr.

– Ja, alltså jag har varit med ett tag. Jag vet att jag bara måste fokusera på att göra bra ifrån mig. Men det är klart att om det kommer nåt intressant i sommar, och då ska det vara intressant, då får man fundera, säger Jiloan Hamad till SportExpressen.

Hamad öppnar även för att stanna om Hammarby går starkt i allsvenskan. Enligt mittfältaren själv är det en svår avvägning.

– Men fortsätter det så här och vi ligger bra till i tabellen i sommar, då kanske man vill vara kvar också. Så vi får se. Men det är klart jag vill utomlands.

Hamad drömmer om VM

Inte nog med att han drömmer om ett nytt utlandsäventyr så finns fortfarande drömmen om att få en plats i Sveriges VM-trupp till Ryssland.

– Jag har aldrig tvivlat på min prestation men man ska också visa det på planen. Jag gjorde det bra på januariturnén och jag har börjat jättebra här i allsvenskan. Jag måste fortsätta leverera men det är en stor dröm jag har, säger han.

– Jag tror att de vet mina kvaliteter. Jag vill in, jag känner att jag har den kvaliteten att jag borde vara med i truppen. Men det är bara att köra vidare. 

Janne borde ringa? 

– Jag hoppas han ringer. Jag vill vara med, det var ett av målen jag satte upp inför säsongen.

Erkan Zengin tycker att Hamad förtjänar en plats i landslaget.

– Hamad är jätteduktig. Han är tillräckligt bra för att vara med i VM, han måste ju få chansen. Han kanske inte kan visa så mycket i allsvenskan, men han borde få chansen. Han har varit med i A-landslaget så han håller ju, säger Zengin.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag