Bekräftat: Hamad klar för Örebro SK

Jiloan Hamad.
Foto: BILDBYRÅN
Jiloan Hamad värvades från Örebroklubben BK Forward till Malmö FF där han vann SM-guld 2010 och 2013.
Foto: BILDBYRÅN
Jiloan Hamad har också representerat Hammarby i allsvenskan.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Nu bekräftas SportExpressens uppgifter av Örebro SK.

Jiloan Hamad har presenterats av klubben.

– Vi ska se till att det blir en fin resa, säger han till klubbens hemsida.

Örebro SK är just nu sist i allsvenskan och har febrilt letat efter spelare att förstärka truppen med.

Under gårdagen blev det officiellt att Nahir Besara skrivit på för klubben och kontraktet med Besara är på tre och ett halvt år. 

Därmed återvänder den 30-årige spelaren till klubben som han spelade i 2016-2018 efter en sejour i Hatta SC i Förenade Arabemiraten.

Samtidigt är nu ytterligare ett meriterat nyförvärv klar för Örebro SK. 

Under tisdagen slutförhandlade ÖSK med Jiloan Hamad och på onsdagen presenterades den landslagsmeriterade mittfältaren via Twitter.

– Den här rekryteringen betyder mycket för oss ur flera perspektiv. Vi får hem en otroligt duktig fotbollsspelare, en fantastisk person och en spelare med spets både i sitt spel och sitt sätt att leda, säger fotbollschefen Axel Kjäll till klubbens hemsida.

https://twitter.com/oskfotboll/status/1415238431786127363

Hamad, som har vunnit SM-guld med Malmö FF, lämnade Hammarby för Incheon United i Sydkorea 2019. Där blev det en kortare sejour innan han skrev på för Gorica i Kroatien sommaren 2019, där han varit fram tills nu. 

– Det är skönt att allt är klart, det har varit en liten process men allt har gått fantastiskt bra och nu längtar jag efter att få komma ut på planen och hjälpa laget, säger Hamad.

Jagar fler förstärkningar 

Hamad har varit bosman och tidigare kopplats ihop med bland annat Sirius.

30-åringen har haft ett par erbjudanden från utlandet som han nobbat och väljer nu att skriva på för Örebro SK.

Hamad kommer från Örebro och har ett förflutet i BK Forward, klubben som han lämnade 2008 för att gå till Malmö FF, där det blev 127 matcher och 28 mål. 

Hamad har även gjort sex A-landskamper för Sverige. Örebro SK letar också febrilt efter en mittback och där man har ett danskt alternativ på ingång.

Samtidigt har förre AIK och Häcken-spelaren Ahmed Yasin bekräftat för Nerikes Allehanda att han har en dialog med Örebro om en återkomst i klubben.