Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jesper Nyholm: ”Jag förstår AIK:s beslut”

Ur ”Guldrushen” - AIK:s säsong summeras.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Jesper Nyholm lämnar AIK.

Klubben meddelar att de inte erbjuder mittbacken någon kontraktsförlängning.

– Jag förstår AIK:s beslut att inte skriva ett fotbollskontrakt, säger Jesper Nyholm.

Det var i en match i Svenska cupen mot Örebro i början av 2018 som olyckan var framme för Jesper Nyholm. En 50/50-situation uppstod mellan Nyholm och Örebros Michael Omoh. 

Båda jagade bollen, Nyholm hann först. Omoh fullföljde situationen, stämplade AIK-spelaren över fotleden - och benet gick rakt av.

Sedan dess har Nyholm inte spelat för AIK. 

Nyholm lämnar AIK efter svåra skadan

Nu meddelar klubben att de inte förlänger Nyholms kontrakt och att backen nu lämnar klubben. 

– Jespers historia är en av de tråkigaste som finns att berätta om en spelare i AIK och vi lider fortfarande oerhört mycket med honom. I detta fall löper hans avtal ut och då väljer vi att inte erbjuda något nytt. Vi har erbjudit honom tillgång till vår verksamhet med syfte att han ska få det bästa möjliga stödet och rehab i strävan att nå sin dröm om att åter kunna spela fotboll obehindrat. Vi tackar Jesper för det han gjort för AIK och önskar honom all lycka framöver, säger Björn Wesström.

Nyholms ord - när han lämnar AIK

Jesper Nyholm själv hyser inget agg mot AIK efter beskedet.

– Jag förstår AIK:s beslut med att inte skriva ett fotbollskontrakt. En spelare som har varit allvarligt skadad, som fortfarande har sin rehab och varit borta i ett år och nio månader, säger han till SportExpressen.

– Det är självklart väldigt tråkigt men väldigt förståeligt.

Försvararen ger också en uppdatering om sin allvarliga skada.

– Jag har gjort den 14:e operationen för fem veckor sedan och nästa vecka får jag gå tillbaka till löpning, så många av mina frågetecken kommer klargöras då, säger han och fortsätter:

– Jag har fått förutsättningar ifrån AIK att träna med dem för att komma tillbaka på spåret. Jag är ytterst tacksam för det.

Nyholm tackar för tiden i AIK.

– Jag vill tacka för den här tiden som jag haft i AIK. Ett första år som allsvensk spelare med allt vad det innebar. Ett mindre lyckat år för mig 2018, men ett enormt stort år för klubben som SM-mästare samt ett tredje år för att reparera skadan som skedde på sjukhuset. De senaste åren har varit den mest lärorika perioden i mitt liv med både mot- och medgångar som jag aldrig kommer att glömma. Jag vill tacka alla lagkamrater som jag fått spela med, samtliga ledare och personal i klubben. Avslutningsvis vill jag tacka supportar från både AIK och från andra klubbar som helhjärtat stöttat under en för mig svår tid, säger Jesper Nyholm.

Här bryter Nyholm benet

Jesper Nyholm skadades i cupmatchen mot Örebro i mars 2018.