Jesper Jansson rasar efter cupförlusten – kräver Var

Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Hammarby föll efter en dramatisk straffläggning mot Malmö FF.

I slutet av matchen ville Bajen ha straff när Björn Paulsen föll.

Efter finalen rasade Jesper Jansson - han vill införa VAR.

– Vad vill vi med svensk fotboll?, dundrar sportchefen.

Det blev en högdramatisk final i svenska cupen mellan Hammarby och Malmö FF som fick avgöras efter straffsparksläggning där Ismael Diawara räddade Astrit Selmanis straff.

Efter matchen menar flera i Hammarby att man kunde blivit tilldelade en straff när Björn Paulsen drogs ned i samband med en hörna av Malik Abubakari.

Jansson skarpa kritik

Domarteamet valde dock att fria och Malmö FF kunde till slut bryta en 33 år lång cupförbannelse och vinna sin första cuptitel sedan 1989.

Hammarbys sportchef Jesper Jansson var mycket kritisk efter slutsignalen.

– Konsekvenserna av de, det händer gång på gång (domarmissar) och debatten bara fortsätter ingen ställer sig bakom det… Karl-Erik Nilsson… Vi bara låter det rulla. Vill vi att domarna ska bli bättre och utvecklas, de vill ha VAR, jag kan inte förstå det.

Hammarbys medlemmar har dock valt att rösta mot ett införande av VAR. Jansson har svårt att förstå resonemanget bakom det.

– Men vad vill vi med svensk fotboll? Då får vi ta ett beslut. Gång på gång, det är det enda som det skrivs om sen ska man inte säga någonting. Det är bara att acceptera och acceptera. Man rycker på axlarna sen går man vidare. Det finns ingen diskussion om det.

”Vi halkar efter”

– Ibland får man bara ta ett beslut. Hur ser det ut i övriga fotbollsvärlden? Hur är den demokratiska processen? Vilka är det som skriker? Det är 120 stycken, räkna ut snittet på årsmötena i varje klubb.

Sportchefen fortsätter:

– Det är bara att ta ett beslut. Vill vi inte vara med i Europa? Vill vi inte vara med i utvecklingen?

Måste man inte förhålla sig till det som röstas?

– Ja, då halkar vi efter mer och mer.

Jeahzes ilska: ”Vi blir blåsta på straffar” 

Hammarbybacken Mohanad Jeahze är ilsken över de uteblivna straffar på Björn Paulsen och Williot Swedberg som han anser att sitt lag skulle ha fått.

– Jag orkar inte. Mot AIK fick vi helt felaktig straff mot oss och nu den här. De som har ögon ser vad som händer. Solklar straff. Björn blir neddragen helt och hållet. Jag blir chockad, domaren står ju där, ta den bara... Men han vågar inte ta ansvaret, säger Jeahze och fortsätter:

– Wiliot försöker skjuta, blir neddragen. Domaren väljer att skippa den också. Vi blir blåsta på två straffar.

Björn Paulsen:

– Jag frågade domaren. Det var så tydligt att jag blev neddragen men spelat var inte i gång, förklarade domaren, och han sa: Hur kan jag blåsa straff då?

Var det en rättvis bedömning?

– Jag vet inte, han kan väl reglerna bäst. Det finns inget jag kan göra nu. Om det är reglerna så kan man dra ned varandra hej vilt.

Nahir Besara:

– Vi har kollat repriser, det är straff, men domaren missade det. Det ger oss ingenting.

TV: Så slutar allsvenskan 2022