Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jeremejeff och Antonsson på väg bort från allsvenskan

Alexander Jeremejeff.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Marcus Antonsson.
Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Skytteligans toppduo är på väg bort från allsvenskan.

Enligt Markus Rosenberg är chanserna små att Alexander Jeremejeff, 29, och Marcus Antonsson, 31, stannar.

– Det är ett galet intresse, både från Europa och från utanför Europa, säger anfallarnas agent.

Med 22 respektive 20 mål var Alexander Jeremejeff och Marcus Antonsson allsvenskans bästa målskyttar den gångna säsongen. Nästa år spelar de troligtvis inte för Häcken eller Värnamo – eller någon annan allsvensk klubb.

Åtminstone inte om man får tro deras agent Markus Rosenberg. Enligt honom är intresset från utlandet stort. Till vilket land och vilken liga de båda anfallarna flyttar är svårt att säga.

 – Efter pandemin har alla klubbar börjat söka yngre spelare men det verkar inte riktigt gälla för anfallare. Det här är en chans som kanske inte dyker upp igen eftersom det är väldigt svårt att göra de målen. Du behöver gå rätt långt tillbaka för att hitta två som gjort 20 eller fler samma år. Det är klart att det är ett guldläge för båda två, säger Rosenberg.

Markus Rosenberg.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Hur många klubbar rör det sig om?

– Det är ungefär tio på varje. Från alla möjliga håll. Det är kanske inte från de absoluta toppligorna för där har man en liten annan policy när det kommer till åldern.

Hur bedömer du chanserna att någon av dem spelar i allsvenskan nästa år?

– De är ganska små.

Besked kan dröja

Rosenberg tror att det dröjer innan framtiden för de båda anfallarna klarnar. Det pågående VM-slutspelet gör att större klubbar avvaktar med rekryteringar och försäljningar vilket leder till att även mellanstora klubbar behöver vänta för att se vilka behov de har.

– Så efter VM kommer det nog ta ännu mer fart efter det. Jag förutsätter att ingen av dem blir klar med något i december. Jag utgår från att det dröjer till januari. Men visst, om något perfekt dyker upp och alla känner att det är tipptopp så kan man hoppa på någonting redan nu.