Jeremejeff: ”Då kan jag inte se något annat”

Alexander Jeremejeff.
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Tolv mål på elva matcher – och nu historisk.

Alexander Jeremejeffs mål mot Elfsborg innebär att anfallaren har gjort mål i åtta raka matcher.

Något som inte har hänt i allsvenskan sedan 1965.

– Det är väl kul! Då har man satt sitt namn lite i historieböckerna i den finaste serien vi har, säger anfallaren efteråt.

Häcken och Elfsborg spelade 1–1 på Bravida arena och Hisingslaget ligger fortsatt etta i den allsvenska tabellen. Samtidigt blev Alexander Jeremejeff, 28, historisk när han tryckte upp kvitteringen i nättaket i den 37:e minuten.

– Jag ska sätta den direkt. Det är ganska trångt så jag tänkte att jag skjuter högt, så det var skönt att den gick in, säger Jeremejeff.

Det var nära att medspelaren Even Hovland kom åt bollen först vid målet. Men där är Jeremejeff bestämd efteråt – det är han som ska skjuta när lägena uppstår.

– Jag hoppas att de låter mig skjuta där. Det har gått bra hittills – där ska de inte in och pilla, säger han med ett skratt.

Senast en spelare i allsvenskan gjorde mål i åtta raka matcher var 1965 när Agne Simonsson stod för samma bedrift i Örgryte-tröjan.

– Jag kommer till så mycket lägen och försöker bara fokusera på nästa aktion. Målen har bara kommit. Det är ingenting som jag tar för givet. Jag njuter och tycker att det är kul att spela fotboll, säger Jeremejeff

Omgärdas av flyttrykten

I takt med Alexander Jeremejeffs målsuccé i allsvenskan har flyttryktena blivit allt mer intensiva.

– Det finns inget nytt där utan jag kör på, säger anfallaren.

Vad krävs för att du ska flytta, med tanke på vad ni är inblandade i med häcken?

– Man får se vad det är som kommer och sen får man utvärdera. Det finns inget svart eller vitt där jag känner att det är exakt ”det här” jag vill ha, säger han.

– Man vet aldrig vad som händer. Jag trivs fantastiskt bra i min stad här och i Häcken.

Hur mycket lockar det att stanna på grund av guldstriden?

– Man spelar ju för att vinna så klart. Jag minns att vi var ute och svingade rejält förra året om att vi skulle vara i toppen och hålla på med guld och sånt.

– I år har vi hållit det mer internt och fokuserat på oss själva. När man spelar bra och gör mycket mål och ligger i toppen blir det så klart en helt annan grej, men man får se vad som händer.

Alexander Jeremejeff firar sitt tolfte mål för säsongen mot Elfsborg.
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

”Då kan jag inte se något annat”

Häcken toppar den allsvenska tabellen efter tolv omgångar. Hur realistiskt det är att laget håller sig kvar där säsongen ut tycker Jeremejeff är svårt att svara på.

– Det är så jäkla svårt att säga. Man vet aldrig vad som händer i allsvenskan, det är väl därför den är så charmig också. Men jag känner att våra prestationer över säsongen nästan alltid har varit bra, säger Jeremejeff.

– När vi fortsätter spela så här bra tror jag verkligen att vi kommer vara med där uppe i toppen – då kan jag inte se något annat.

Jeremejeff anser att Häcken borde ha avgjort matchen mot Elfsborg – men vill samtidigt hylla bortalaget.

– En rolig match. Första halvlek var Elfsborg nog det bästa laget vi har mött hittills. Sen har vi ganska många lägen där det är synd att vi inte vann. Det känns som att vi ska stänga matchen i alla fall, säger han.

– Jag hade mycket lägen, i alla fall i första halvlek. Sen är det några inspel där den sista detaljen inte riktigt kommer fram till mig. Man blir ganska frustrerad, men vi kämpar på.

Du hade önskat bättre leverans?

– Ja. Jag fick ett rätt bra där jag tog foten men skulle ha nickat, annars så tycker jag att vi kommer runt men den sista passningen är inte tillräckligt bra. Vi får slipa på det.

I jakten på SM-guldet ställs Häcken härnäst mot Mjällby på bortaplan.