Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jens Gustafsson lämnar Norrköping

Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Jens Gustafsson lämnar IFK Norrköping. 

Kort efter SportExpressens avslöjande om att managern lämnar klubben bekräftades nyheten.

– Jag vill på det här sättet tacka alla som gjort de här fem åren i IFK Norrköping till oförglömliga år, säger Jens Gustafsson i ett pressmeddelande.

IFK Norrköping förlorade den sista matchen i allsvenskan mot redan avsågade Helsingborg. Därmed missade klubben att komma topp tre i allsvenskan och managern Jens Gustafsson har under en längre tid varit under stor press trots att han haft ett år kvar på sitt kontrakt. 

Nu står det också klart att han lämnar klubben.

Under lördagskvällen kunde SportExpressen berätta att det står klart att Jens Gustafsson lämnar Norrköping efter att han berättat för flera av sina nyckelspelare att han inte blir kvar i klubben. Kort därefter blev nyheten officiell.

Jens Gustafsson lämnar Norrköping

– Jag vill på det här sättet tacka alla som gjort de här fem åren i IFK Norrköping till oförglömliga år. Tack till alla spelare och ledare som arbetat outtröttligt för att utveckla både laget och organisationen. Jag vill rikta ett speciellt tack till alla våra supportrar som starkt bidragit till mina bästa minnen av klubben, säger Gustafsson till Norrköpings hemsida.

Jens Gustafsson tog över laget efter att guldtränaren Janne Andersson lämnat för landslaget under sommaren 2016.

– Det har varit ett privilegium att få inspireras och utmanas av alla vars hjärta klappar för laget och klubben och jag kommer för alltid att minnas er med värme och glädje. Det känns även oerhört bra att ha bidragit till att skapa de ekonomiska förutsättningarna som tryggar IFK för framtiden. Slutligen vill jag tacka staden Norrköping som fått mig att både känna mig välkommen och hemma, säger Gustafsson.