Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Jätteviktigt att kunna vara med från start”

Oscar Lewicki är tillbaka efter ett fjolår som var skadedrabbat.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Förra året var han instängd i gymmet – nu släpps Oscar Lewicki ut på grönbete.

Malmö FF är på plats i Spanien och den rutinerade mittfältaren tror på en nytändning.

– Det är jätteviktigt att kunna vara med från start, särskilt när man kommer efter en hackig säsong som jag gör.

En gång i tiden omnämndes Oscar Lewicki som en evighetsmaskin. Hans ben trummade vidare när andra behövde vila. Skador och förslitningar verkade inte vara något för honom.

De senaste två åren har varit tvärtom. Problemen har avlöst varandra med följden att Lewicki bara kunnat spela omkring hälften av matcherna.

– Får du väl en skada så blir det en dominoeffekt, det kommer ytterligare en och så påverkas andra kroppsdelar. Jag gör allt jag kan nu för att se till så att jag kommer tillbaka och kan spela 90 minuter två gånger i veckan, det är det jag vill. Det är min förhoppning och det jag siktar på.

”Känner mig pigg”

Ett viktig steg för att nå den målsättningen är att vara med från start. För till skillnad från fjolåret, då han var skadad under försäsongslägret i Spanien, är Lewicki ute på gräsplanerna i år.

– Jag känner mig pigg i benen och i huvudet. Det är en ganska bra känsla, säger mittfältaren som gjort bra ifrån sig i de två träningsmatcherna som spelats hemma i Malmö i januari.

Vill bevisa sig för Rydström

Med ny tränare i år igen är det extra viktigt att vara med från start, tycker han.

– Hade det varit en tränare som haft dig i två säsonger och vet exakt vad du står för så finns det kanske ett annat lugn. Nu känner man kanske ännu mer att man vill in och visa.

Hur upplevde du fjolåret?

– Det var dåligt. Jag var skadad mycket, kom in lite på våren och gjorde några matcher där det funkade bra men jag kände mig aldrig helt fit liksom. När jag väl började komma igång så blev jag skadad igen. Jag var skadad länge, kom tillbaka när Åge tog över. Jag hade väl gjort två träningar och fick spela direkt. Jag kände att jag inte levererade min bästa fotboll. Det gick sämre för laget och sämre för mig. Det var ingen bra säsong.

När känner du att den riktiga Oscar Lewicki senast var på en fotbollsplan?

– Det är alltid den riktiga Oscar. Jag försöker alltid spela så bra jag kan. Men jag kände inte att jag kom upp i nivå under hösten.

När kunde du senast leverera på en nivå som du är nöjd med?

– Jag känner att jag kunde ha gjort det i höstas, men jag kom inte upp i den nivån, helt enkelt. Som spelare är allt en färskvara. Du gör ditt yttersta för att kunna vara så bra som möjligt för dagen. För mig finns det inte att säga att jag inte kan leverera. Är jag på planen så ska jag leverera.


LÄS MER: Expressen sänder över 60 försäsongsmatcher i svensk fotboll – här är schemat  


Daniel Andersson bekräftar stort intresse för Hugo Larsson

MFF:s sportchef: ”Inte alla kan betala"