”När målen trillar in så är det god natt”

Foto: Discovery Plus
Foto: Discovery Plus
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Speedwaysiffror på Tele 2 arena. 

Djurgården körde över Sirius med 5-1 – efter att ha gjort fyra (!) mål i första halvleken.  

– När målen trillar in är det så klart godnatt, säger Sirius-tränaren Daniel Bäckström. 

Djurgården skuggar Malmö FF i den allsvenska tabellen och under måndagskvällen tog de emot Sirius hemma på Tele 2. 

Matchen började avvaktande från båda lagen – men plötsligt small det till ordentligt. 

Häng med nu. 

I den 22:a matchminuten satte mittbacken Jacob Une Larsson 1-0 med en nick. 

Tre minuter senare var det dags igen. 

Edward Chilufya drev in i straffområdet och hittade fram till Rasmus Schüller som pangade dit 2-0. 

Slut där? Nej. 

Bäckström: ”Talar sitt tydliga språk”

För direkt efter fick Magnus Eriksson bollen och drog iväg ett skott, från långt håll. Sirius-målvakten Hannes Sveijer, som ersatte David Mitov Nilsson, stod för säsongens (?) målvaktstavla och släppte in 3-0 bakom sig. 

– Det är ju för dåligt jag kastar in den. Det är helt fel speciellt när de precis har gjort två snabba. Det är för dåligt så klart och det tar jag på mig 100 procent, säger Sveijer. 

Djurgården fortsatte sedan mosa Sirius och i den 40:e matchminuten satte Chilufya 4-0 från nära håll – en ren och skär överkörning. 

– Det kommer att skrivas om Djurgårdens kross och siffrorna talar sitt tydliga språk. När målen trillar in är det så klart godnatt, säger bortalagets tränare Daniel Bäckström. 

Magnus Eriksson: ”En bra bollbana faktiskt”

I den andra halvleken var det inte speciellt mycket som hände. Sirius fick visserligen in en reducering men Djurgården satte direkt efter 5-1, vilket även blev slutresultat. Dif hakar i och med segern på Malmö FF i toppen av tabellen. Det skiljer endast två poäng mellan lagen och stockholmarna har en match mindre spelad. Sirius faller ner till en elfteplats. 

– Vi gör en bra match. Det är svårt att toppa första halvlek, den är ju extremt bra. Efter 1-0-målet så känns det som att det bara rullar på. Sen vill vi komma upp i samma nivå i den andra halvleken men det är svårt, säger Dif-kaptenen Magnus Eriksson och fortsätter: 

– Här på konstgräset är vi jättebra, det vet vi om. Det är en jättebra Djurgårdsinsats. Det är bara att lyfta på hatten, fantastiska grabbar.

Eriksson hade en show under måndagskvällen med ett mål och två framspelningar. Kaptenen förklarade efteråt att hans skott, som blev mål, fick en en studs innan som ställde till det för Hannes Sveijer.

– Jag tycker att det är en bra bollbana faktiskt, säger han skämtsamt.

– Det var hans (Sveijers) första match, det är klart det inte är kul. Det är en ung kille han kommer nog stå i fler matcher i framtiden. Det är bara att önska honom lycka till.