Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Norling: ”Den är så fruktansvärt dålig”

Foto: Dplay
Foto: Dplay
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: Dplay
Foto: Dplay
1 / 7

VARBERG/STOCKHOLM. Varberg och AIK delade på poängen efter en händelserik match.

En jättetavla av Stojan Lukic inledde matchen och ett straffmål från Astrit Selmani avslutade den.

Efter det sena poängtappet var Rikard Norling rejält frustrerad. 

– Den här intervjun hade man gärna haft ogjord, säger han efter att ha delat ut hård kritik till sitt lag.

Nykomlingen Varberg tog emot AIK, och redan efter elva minuter sprack hemmalagets nolla. 

Jakob Haugaard sköt en lång inspark och bollen var på väg till Stojan Lukic, som bara behövde ta ner den. Målvakten missbedömde studsen, bollen gick över honom och Henok Goitom var på tårna och rundade Lukic och placerade in ledningsmålet. 

Varberg kvitterade på hörna

– Målvaktsspelet måste ifrågasättas så klart. Det är skickligt av Goitom att vara med och sätta bollen från en svår vinkel. Men agerandet från Stojan Lukic borde han ha gjort bättre på, säger experten Pär Hansson i Dplay. 

Henok Goitom berättar om målet i Dplay under halvtidsvilan: 

– Jag vet att han (Jakob Haugaard) har en bra fot. Men jag tänker att bollen kanske blir lite för lång för mig och börjar fundera om jag ska börja jobba hem. Sen ser jag att jag har en chans att nå den och så blir det. Man ska inte underskatta Jakobs fot, säger AIK:s lagkapten. 

Tio minuter senare kvitterade Varberg genom Hampus Zachrisson. Via en hörna satte Zachrisson 1-1 efter att bollen styrdes in av AIK-mittbacken Per Karlsson. 

Astrit Selmani poängräddare för Varberg

Vann gjorde dock inte Varberg.

Den andra halvleken förblev länge mållös innan Paulos Abraham gjorde 2-1 för AIK. 

Med en kvart kvar av ordinarie tid tog den nyblivna 18-åringen emot bollen i offensivt straffområde och dunkade upp bollen i det främre hörnet.

Det blev dock Varbergs Astrit Selmani som fick sista ordet i den 89:e minuten. Varbergs stjärna föll till i straffområdet i duell med Robin Tihi och var sedan stensäker från elva meter.

– Jag är besviken på att det blir 2-2. När det står 1-1 har vi flera chanser där vi inte passar. Vi måste bli mer kliniska när vi kommer till lägena, säger Selmani i Dplay efter matchen.

Rikard Norling: ”Det är så dåligt att...”

Även AIK:s tränare Rikard Norling var besviken när han kom till Dplays studio.

– Jag tror att det är mer, yngre spelare som behöver känna på vad det innebär att gå all in. Du måste gå in med framsidan av kroppen.  Det har inte med spelsättet att göra. Det är inte en dag på jobbet heller. Det är en läropeng, säger Norling.

Han fortsätter sedan:

– Se på målet. De som har markering, det är fruktansvärt dålig markering. Det är så dåligt att… När du tappar markering, gå ut och vrid om din match. Tyck inte synd om sig själv. 

– Det går inte! Det spelar ingen roll vilket spelsätt vi spelar om vi inte gör det.

– Vi kan spela som Barcelona, Rosenborg eller vem som helst. Det går inte.

Till sist konstaterar Norling att han kanske sagt för mycket.

– Den här intervjun hade man gärna haft ogjord sen när man börjar lugna ner sig och får distans till det. Men skitsamma...

AIK:s lagkapten Henok Goitom känner med hela AIK:s ledarstab. 

– Det känns som en riktig förlust. Men jag tycker synd om ledarstaben också, dom jobbar stenhårt med allt från matchplan och sedan så blir det som det blir. Det är riktigt surt och det kommer ta ett tag innan man släpper matchen, säger han.