Foto: ROBERT HENRIKSSON / TT NYHETSBYRÅNFoto: ROBERT HENRIKSSON / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ROBERT HENRIKSSON / TT NYHETSBYRÅN

Talangen klar för spel i Östersund

Publicerad

Patrick Kpozo blev klar i förra veckan.

Nu har Östersund skrivit kontrakt med ytterligare en spelare från Ghana – nämligen jättelöftet Frank Arhin.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger han till osdsport.se.

Östersund fortsätter att värva spelare inför hösten.

I förra veckan skrev klubben kontrakt med den förre AIK-spelaren Patrick Kpozo och nyligen stod det klart att Gefles förre målvakt Emil Hedwall, som egentligen lagt handskarna på hyllan, är klar som backup då Andreas Andersson är skadad.

Nu har ytterligare en spelare presenterats.

Det handlar om den 18-årige ghananen Frank Arhin som flyttar till Jämtland, efter att ha fostrats i fotbollsakademin "Right to dream" – en organisation där ÖFK tidigare hittat guldkorn som David Accam, Tomas Boakye och Sam Mensiro (som fortfarande spelar i klubben).

– Att Sam spelar här i Östersund känns jättebra och det blir en trygghet för mig. Han har varit och besökt oss på akademien så jag har haft lite koll på honom. Roligt också att Patrick Kpozo från Ghana han kommit till klubben, säger Frank Arhin till osdsport.se. 

Skrev på för fyra år

Mittfältaren har provtränat med Östersund under sommaren och under onsdagen skrev han på ett fyraårskontrakt med klubben.

– Det har blivit en hel del mål och den senaste tiden så har jag mest varit en nummer 10. Jag viker gärna in från höger och sätter den med vänstern som är min bästa fot, säger han.

18-åringen har goda minnen från fotbollsspel i Sverige då han vid två tillfällen vunnit ungdomsturneringen Gothia Cup.

Nu ser han fram emot en längre vistelse i landet.

– Visst är det lång tid, men det är någonting jag gillar. Då finns det gott om tid att vara med om att skriva ny historia i den här klubben, säger Frank Arhin.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag