”Jättebesviken – måste tänka på min karriär”

Här räddar Kalmar poäng mot Hammarby
Foto: OSKAR MÅNSSON
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

IFK Norrköping vill ha Hammarbys Leo Bengtsson.

Nu berättar han själv om tankarna kring sin framtid.

– Jag måste tänka på min karriär. Det är viktigt att få speltid, säger han.

Det var i veckan som SportExpressen kunde berätta att Hammarbys mittfältare Leo Bengtsson jagas av allsvenska konkurrenten IFK Norrköping. Enligt SportExpressens uppgifter vill klubben köpa loss Bengtsson som är missnöjd med speltiden i Bajen.

Leo Bengtsson jagas av Norrköping

IFK Norrköping förbereder ett bud på mittfältaren och en affär kan bli av inom de närmaste veckorna. 21-åringen har bara fått hoppa in fyra gånger i allsvenskan i år och resterande tid spelat med IK Frej i superettan som är Hammarbys samarbetsklubb.

När SportExpressen talar med Leo Bengtsson efter Bajens träning säger han följande om sin framtid:

– Det är kul att det skrivs om en men jag vet inte vad jag kan säga om det. Det finns väl en liten sanning i allt som skrivs i media. Sedan vet jag inte mer än så, säger han.

”Måste tänka på min karriär”

Hur tänker du själv kring speltiden?

– Jag är jättebesviken över speltiden här. Jag har fått fyra eller fem inhopp och jag behöver speltid. Det är klart att om det finns en lösning på det så tackar jag inte nej till det.

Hammarby vill ha kvar dig, hur känner du kring det?

– Det är kul att höra men samtidigt kan jag inte stanna här och inte spela. Jag tycker om Hammarby jättemycket men jag måste tänka på min karriär också. Det är viktigt att få speltid.

Det skulle kunna vara aktuellt att lämna?

– Jag har inga kommentarer kring det. Vi får se vad som händer.