Djurgården är vidare i svenska cupen. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅNDjurgården är vidare i svenska cupen. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Djurgården är vidare i svenska cupen. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Där väntar AIK i semifinal på söndag. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅNDär väntar AIK i semifinal på söndag. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Där väntar AIK i semifinal på söndag. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Järnkaminernas protest: ”En oacceptabel krock”

Publicerad

På söndag spelar Djurgården kvartsfinal i SHL-slutspelet. 

Samma dag möter Djurgården AIK i semifinal av Svenska cupen. 

"Det är en oacceptabel krock", skriver Djurgårdens officiella supporterförening Järnkaminerna i ett uttalande på sin hemsida

Djurgården hockey slutade tvåa i grundserien och går på söndag in i SHL-slutspelet klockan 15:00. 

Strax över tre timmar senare, klockan 18:15, ställs föreningens fotbollssektion mot rivalen AIK i Svenska cupens semifinal. 

Det innebär att det blir väldigt svårt för Djurgårdssupportrar som vill se båda matcherna på plats. 

"Nu hamnar framför allt DIF Hockey och DIF Fotboll samt alla vi supportrar i en sits vi inte skulle ha behövt hamna i. Det finns ingen RIMLIG chans att hinna se båda matcherna (hockeyn kan dessutom få en lång förlängning). Alla är förlorare – utom våra motståndare i respektive match. Det skadar inte bara klubbarna ekonomiskt utan påverkar oss negativt sportsligt på två arenor samtidigt.", skriver Djurgårdens officiella supporterförening Järnkaminerna i ett uttalande på sin hemsida

Supportrarnas kritik mot planeringen

Järnkaminerna riktar kritik mot de externa aktörer som ansvarar för schemaläggningen och uppmanar dem att ändra på schemat för att se till att klubbens supportrar kan se båda matcherna. 

"Än finns tid att rädda ansiktet i denna fråga och lösa nya speltider som möjliggör att alla Djurgårdare kan närvara på båda matcherna utan problem. Det är dags att visa att ni verkligen bryr er om sporterna ni gärna vurmar för – i stället för denna spottloska i ansiktet på de som planerar hela sitt liv för att kunna stötta sitt lag oavsett vad som händer.", skriver Järnkaminerna. 

AIK ville att matcherna skulle spelas samtidigt 

AIK ville att semifinalen i Svenska cupen skulle spelas samtidigt som hockeymatchen och framförde detta till Svenska fotbollförbundet. Detta utifrån säkerhetssynpunkt samt att det skulle vara gynnsammare för barnfamiljer. 

Förbundet avslog dock AIK:s önskan. 

– Vi i tävlingskommittén har beslutat att cupsemifinalen ska spelas klockan 18.15. Frågan har behandlats under dagen och vi har nu informerat klubbarna om beslutet, säger tävlingschef Lars Helmersson till Aftonbladet

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag