Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jakob Michelsen ny tränare i Hammarby

Jakob Michelsen, till vänster, blir ny tränare i Hammarby Foto: Aleksander Kozminski / EPA PAP
Nanne Bergstrand lämnar Foto: Magnus Liljegren / STELLA PICTURES MAGNUS LILJEGREN

Nu är det officiellt. Jakob Michelsen tar över som tränare i Hammarby IF.

Det bekräftas på Hammarbys hemsida.

 

Ladda ner SportExpressens populära app direkt här

SportExpressen var först med att avslöja att Hammarby planerade att byta tränare. Tidigt kom uppgifter om att Jakob Michelsen var högaktuell för jobbet – och nu har det alltså bekräftats.

Jakob Michelsen fortsätter att träna Sønderjyske fram till danska ligans vinteruppehåll. Sen tar han över Hammarby, från och med januari, inför allsvenskan 2017.

Michelsen har signerat ett kontrakt med Hammarby som gäller för tre år, enligt Hammarbys officiella hemsida. Han tar över efter Nanne Bergstrand, som var tränare i Bajen i tre år och tog upp laget i allsvenskan.

– Vi är oerhört nöjda med att vi lyckats rekrytera Jacob Michelsen som tränare i Hammarby de närmaste tre åren. I Michelsen får vi en taktiskt driven tränare och en mycket god ledare, säger Hammarby Fotbolls vd Henrik Kindlund enligt hemsidan.

"Ett spännande projekt"

Jakob Michelsen:

– Jag fick ett spännande projekt presenterat för mig i en klubb med väldigt fina supportrar. När jag tränat utomlands tidigare, i Afrika, har vi spelat inför 70 000 åskådare och jag ser fram emot att känna stämningen och pressen igen.

– Jag fokuserar till 100 procent på Sønderjyske fram till den nionde december när vi har sista matchen och därefter ska jag sätta mig och se en massa filmer med Hammarbys matcher. Sen ska jag prata mer med den sportsliga ledningen, sportchefen Mats Jingblad och chefsscouten så att vi kan blicka fram emot en ny säsong, säger den danske tränaren.

Michelsen hade kontrakt med Sønderjyske fram till sommaren, men lämnar nu alltså klubben i förtid. På Sønderjyskes hemsida skriver man att klubbarna inte kommer att kommentera några detaljer kring en eventuell transfersumma.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!