Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Jäkla haveri – vad är det för tomtar?”

Det blir inga flaggor på läktarna mellan Sirius och IFK Norrköping.

Det får Pontus Jansson att rasa mot polisen.

”Vilket jäkla haveri alltså. Vad är det för tomtar på höga poster?”, skriver Jansson på Twitter.

Sirius har tre raka segrar i allsvenskan och tar emot IFK Norrköping under onsdagen.

Men när man gör det får klubbens supportrar inte stötta laget med flaggor eller andra tifoarrangemang. Beskedet har kommit från polisen, meddelar Sirius på sin hemsida.

”I samband med det senaste avstämningsmötet diskuterades inget förbud kring banderoller, OH-flaggor och liknande föremål – det är således utan förvarning som det aktuella förbudet nu utgör ett villkor i det offentliga tillståndet”, skriver klubben.

Flaggförbud för Sirius

Klubben är kritisk till förbudet.

”Sirius Fotboll har svårt att förstå motiveringen bakom detta villkor. Som klubb har vi varit tydliga med att samverkan och dialog bör utgöra grunden för utvecklingen av våra evenemang på Studenternas. Det känns därför väldigt tråkigt att den ambitionen inte tagit fäste hos polismyndigheten.”

Sirius artikel har fått stor spridning i sociala medier och rör upp känslor. Bland annat hos Discovery Plus kommentator Jonas Dahlquist.

”Kampen fortsätter för att hålla samhället säkert! Otrolig strategi att hellre irritera och förstöra för 100.000-tals människor än att fokusera på (och våga ingripa mot) något mer prekära problem. Helt makalöst felfokus”, skriver Dahlquist på Twitter

Även Pontus Jansson, lagkapten för Brentford i Premier League, har reagerat.

”Vilket jäkla haveri alltså. Vad är det för tomtar på höga poster? Finns det verkligen inga krav längre...”, skriver han på Twitter.

”Ökad risk för ordningsstörningar”

Sirius skadade målvakt David Mitov Nilsson är också upprörd.

– Det känns som att det är inget problem, men att de (polisen) gör det till ett problem. Jag tycker personligen det är sjukt tråkigt. När man ser flaggorna viftas och banderollerna som stöttar laget… man vet att fansen har lagt timmar på att göra fina tifos och sedan ska allting skrotas. Jag vet inte varför, säger Mitov Nilsson till Fotbollskanalen.

IFK Norrköping har kommenterat flaggförbudet på sin hemsida.

– Vi har precis som IK Sirius svårt att förstå motiveringen i detta villkor och tror att beslut likt detta, som inte arbetats fram tillsammans med arrangören, har en negativ effekt och innebär en ökad risk för ordningsstörningar, säger Johan Schollin evenemangs- och säkerhetschef i klubben.