Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag visste ingenting – det var tufft måste jag erkänna”

Curtis Edwards på KaknäsFoto: Anel Avdic
Edwards i DjurgårdströjanFoto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN

Curtis Edwards, 25, är Djurgårdens senaste förstärkning.

För SportExpressen berättar 25-åringen om tiden i Östersund, varför det blev Djurgården och den fortsätta toppstriden.

– Vår ambition måste vara att utmana om SM-guldet, säger han.

Djurgården rustar inför den andra halvan av allsvenskan.

I går presenterade Blåränderna Curtis Edwards, 25, som skrivit på ett kontrakt över 3,5 år. På torsdagen genomförde britten sin allra första träning på Kaknäs inför bortamötet med Elfsborg på måndag. 

SportExpressen åkte ut till Kaknäs för att träffa lagets senaste tillskott.

– Det är en väldigt fin klubb med en hög standard på verksamheten, säger Curtis Edwards efter sin första träning med Djurgården.

25-åringen berättar att en bidragande faktor till att han valde Djurgården var tränarduon Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf.

– Framför allt på grund av Kim och Tolle. När vi träffades så var båda två tydliga med att de ville ha mig. Det finns en ambition i Djurgården att kvalificera sig till Europa och utmana i toppen av tabellen. Det påverkade också.

Edwards: ”Kan spela på flera positioner”

Kim Bergstrand hyllade din mångsidighet, vart ser du dig själv spela på mittfältet?

– Jag vill spela på mittfältet men jag kan också spela på andra positioner. Jag tror att jag kommer passa in väldigt bra här, det här laget kommer plocka fram mina bästa sidor vilket känns väldigt bra. Jag är en person med mycket energi utanför planen och när jag väl spelar så jobbar jag oerhört hårt för laget. Jag försöker ge allt av mig och förhoppningsvis kan jag bidra med fina prestationer och göra mål.

Det har varit en lång process för dig. Hur har det varit?

– Jag sa till Östersund redan i januari att jag inte skulle stanna men jag gav alltid hundraprocent för laget. Det var tufft måste jag erkänna, det var en lång process och alla frågade mig hela tiden vart jag skulle flytta. Jag tränade varje dag och försökte fokusera på matcherna. Jag visste själv inget om framtiden. Både Kim och Tolle ville verkligen ha mig och jag ville hit, men inget kontrakt var påskrivet fram till för några dagar sedan. Man vet ju aldrig, till och med en läkarundersökning kan gå fel, så det har varit tufft för mig.

Hur var tiden i Östersund för dig?

– Fantastisk. Mina första två år med Graham Potter var speciella, vi hade en väldigt bra trupp och vi fick uppleva en otrolig resa tillsammans. Sedan fick vi en ny tränare (Ian Burchnall) och det var skakigt i början. Vi blandade bra prestationer med dåliga och hade en hel del skador i truppen. Jag fick spela på olika positioner. 

– Den här säsongen har inte varit bra i Östersund, jag har inte mått bra. Jag gjorde mitt bästa men det var inga bra sex månader för mig. Jag älskade att vara i Östersund och jobbade alltid hårt för laget, men nu är jag glad över att tillhöra Djurgården. Jag vill lära känna människorna i föreningen och imponera på tränarna och supportrarna.

Vad var det viktigaste för dig när du letade efter en ny klubb?

– För mig var det absolut viktigaste att hitta ett lag som passar mig. Jag är inte en fysisk eller stark spelare och därför var jag tvungen att välja en ny klubb väldigt noggrant. Jag ville komma till ett offensivt lag som pressar högt utan boll, där kommer mina kvaliteter till sin rätt eftersom att jag är en löpstark spelare. Jag ville absolut inte skriva på för en klubb som kör långbollar och satsar på fasta situationer.

”Ambitionen måste vara att utmana om SM-guldet”

Vad säger du om Djurgårdens supportrar?

– Jag har fått känna på en liknande stämning ute i Europa när vi mötte Galatasaray och PAOK i Europa League, där är supportrarna väldigt passionerade också. Jag kan nog vänja mig vid det rätt snabbt. Det gäller att imponera på supportrarna och deras passion på läktarna ger oss spelare de där extra tio eller femton procenten. 

Vad vill du uppnå med klubben?

– Klubben ligger på tredjeplats i allsvenskan med en match mindre spelad och två poäng upp till konkurrenterna. Vår ambition måste vara att utmana om SM-guldet nu och jag vill vinna så många matcher som möjligt. Självklart får vi ta en match i taget men vi måste sluta topp tre. 

– Klubben har goda ambitioner vilket syns på träningarna. Laget har en riktigt bra sammanhållning och är det något jag lärt mig från tiden i Östersund så är det om man har en bra lagsammanhållning så kan man uppnå stora saker.

Tror du det är möjligt att utmana hela vägen?

– Ja, absolut. Vi måste tro på det varje dag. Det är ingen mening att tillhöra en storklubb som Djurgården om man inte kämpar för stora mål varje dag. Vi vill vinna varje match och vi har en trupp som tror på det. Vi har två förluster den här säsongen, om vi fortsätter den här takten kommande 16 matcher så kommer vi vara där uppe.