Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Jag var verkligen långt nere i skiten”

Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN
Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL

Förre Djurgårdskaptenen Jesper Karlström led av ett spelmissbruk under sin tid i klubben.

Det ledde till en miljonskuld något han berättar om i Lundhs podcast. 

– Man blev en mästare på att ljuga, säger han. 

Den förre djurgårdskaptenen var med och vann guld med klubben 2019 innan han lämnade klubben för Lech Poznan för ett år sedan. 

Men tiden i Djurgården var inte enbart kantad av guld och positiva minnen. Vid sidan av planen led Karlström av ett spelmissbruk. 

Han berättar att han började spela i femtonårsåldern och sommaren 2018 hade han skulder på över en miljon kronor. 

– Det blev ju mer och mer desto mer man tjänade. Sen tror jag det är vanligt att om man först spelar för femtio kronor en gång och sen nästa gång spelare för hundra kronor. Då vill du inte spela för femtio kronor igen, gränsen höjs alltid på något sätt, säger han i Lundhs podcast. 

Han fortsätter:

– Jag var så långt nere i skiten att jag nästan inte hade några alternativ. Jag berättade för en person i Djurgården som man kunde prata med. Det var verkligen kört liksom. Jag försökte ta mig ur det på egen hand ett tag men sen var jag verkligen på botten, säger

Hade möte med Bosse 

Spelandet gick även ut över fotbollen.

– Det är klart att när du inte sover så mycket på nätterna, kommer till träningen och mår skit, sedan tänker på det under träningen, så är det klart att det påverkade mig. Man blev en mästare på att ljuga. Jag kunde komma in glad till träningen fast man mådde skit. Man spelar på mobilen också så det är lätt att dölja helt enkelt. Man skäms ju, det är ingenting man är stolt över att visa upp hur mycket pengar man har förlorat, säger Jesper Karlström.

Med stöttning från Djurgården fick Karlström hjälp och i dag är han fri från sitt beroende. Han hoppas nu kunna hjälpa andra.

– Vi hade ett möte med Bosse Andersson och Henrik Berggren, sedan tog vi det där ifrån helt enkelt. Men de var ju fantastiska. Min familj och mina vänner tillsammans med Bosse och Henke, det var de som räddade mig. 

– Alltså jag hoppas ju att det kan hjälpa någon om jag pratar om det. 

Malmö FF tappar i guldstriden