Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag var riktigt sugen på att göra hattrick”

Foto: THERESE BACK / STELLA PICTURES/THERESE BACK THERESE BACK

Gustav Ludwigson gjorde två mål mot Mjällby och siktar på att vara med och slåss i toppen av poängligan under säsongens sista matcher. 

– Jag var riktigt sugen på hattrick, men det får väl komma någon annan gång, säger han.

Gustav Ludwigson stod för två av målen när Hammarby vann mot Mjällby med 4-2. Det innebär att han har gjort sex mål och åtta assist totalt i årets allsvenska. 

– Det var sjukt skönt, jag var riktigt sugen på hattrick i dag, men det får väl komma någon annan gång, säger Ludwigson efter matchen mot Mjällby.

– Det är jättekul att få göra mål i den här matchen, det har suttit lite i bakhuvudet att jag verkligen ville trycka in en boll och i dag fick jag göra det tidigt också, det var skönt för att kunna släppa det lite. 

Ludwigsons senaste mål kom i augusti mot Helsingborg, men han har gjort desto fler assist sedan dess.

– Om jag fortsätter göra några poäng till ska jag nog kunna vara med och slåss i toppen av poängligan, säger han.

Hyllas av Stefan Billborn

Är det ett mål du har? 

– Nej men jag vet att vi skapar så mycket lägen som lag och vi har bra spelare som kan göra mål om man sätter dem i lägen, så det finns möjligheter att göra mycket poäng och det är det som behövs för att vinna matcher. 

– De matcherna vi inte trycker dit dem så straffas vi för det, och det är upp till oss där framme att göra poäng. 

Hade du trott inför säsongen att du skulle göra så här mycket poäng? 

– Så klart inte. Men det summerar jag när säsongen är slut, det finns mycket kvar att göra. Det viktigaste är att vi som lag slåss om Europaplatsen och kan man bidra till det så är det bara en bonus. 

Han hyllas också av sin tränare Stefan Billborn efter matchen mot Mjällby.

– Han springer och sliter oerhört mycket och jobbar på allt. En sådan här match när vi får in mycket bollar bakom är han stark, säger han och fortsätter:

– Han har gjort en bra säsong och kommer ha gjort det i slutet alldeles oavsett vad som händer nu. Han bidrar med så mycket, positivism och han är en frisk fläkt på något vis.