Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag la mig på britsen och sa: Nu är det slut”

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Gustav Ludwigson gjorde mål – för att sedan bli utbytt i halvtid. 

Anledningen: Anfallaren var för trött.

– Jag mådde illa och var skakis, jag la mig på britsen där inne och sa ”nu är det slut på energi”, säger Ludwigson. 

Anfallaren Gustav Ludwigson värvades till Hammarby inför säsongen efter att ha gjort succé i Örgryte. Mot Örebro på hemmaplan stod han för sitt tredje allsvenska mål – och anfallaren förväntades fortsatta även i den andra halvleken. 

Men till mångas förvåning byttes han ut till förman av Aron Johansson.

– Ludwigson vet jag att vi gått tufft med. Han till mig i veckan att han var helt slut - i paus stod det en bår där ute. Han sa att han inte kunde gå ut på planen, säger Hammarbys tränare Stefan Billborn. 

”Tomt på energi”

Målskytten bekräftar efter matchen att han inte orkade spela mer. 

– Jag var trött (i paus). Det var tomt på energi. Då är det skönt att ha så bred trupp att kunna slänga in toppspelare som kan fortsätta kriga.

Stefan sa att det nästan låg en bår där inne. Hur mådde du egentligen?

– Det var lite så, en kombination av blodsockerfall och att det var helt slut. Jag mådde illa och var skakis, jag la mig på britsen där inne och sa ”nu är det slut på energi”. Men vi hade en dialog innan att jag skulle säga till hur jag kände mig, då måste man vara bekväm i sig själv och säga när man inte orkar längre. Det är för lagets bästa.