Bosse Andersson, sportchef i Djurgården. Foto: NILS PETTER NILSSONBosse Andersson, sportchef i Djurgården. Foto: NILS PETTER NILSSON
Bosse Andersson, sportchef i Djurgården.  Foto: NILS PETTER NILSSON
Ola Toivonen jublar efter 2-1 målet mot Frankrike. Foto: LINNEA RHEBORG / BILDBYRÅNOla Toivonen jublar efter 2-1 målet mot Frankrike. Foto: LINNEA RHEBORG / BILDBYRÅN
Ola Toivonen jublar efter 2-1 målet mot Frankrike.  Foto: LINNEA RHEBORG / BILDBYRÅN

"Jag har pratat med Toivonen"

Publicerad

Ola Toivonen har ryktats vara aktuell för Djurgården.

Nu kommenterar Dif:s sportchef Bosse Andersson uppgifterna - och bekräftar att man haft kontakt med anfallaren.

– Men han trivs bra i Toulouse och är inte redo för att komma tillbaka till allsvenskan, säger Andersson till FotbollDirekt

Ola Toivonen blev hela Sveriges hjälte med sitt 2-1 mål mot Frankrike i fredags.

Anfallaren kommer från en stundtals tuff säsong i Toulouse, och har ryktats vara på väg bort.

Rykten som späddes på när Viasats Oskar Kiisk via Twitter uppgav att Toivonen var på väg hem till allsvenskan.

"Ola Toivonen, snart i en allsvenska nära dig. Vad jag hör blir det Djurgården i sommar. Det känns otroligt, men agerar endast budbärare. För att klargöra: Nej, jag skojar inte. Flera (trovärdiga) källor säger samma sak", skrev Kiisk på Twitter. 

Men någon flytt till allsvenskan är inte aktuell, menar Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

Andersson bekräftar dock att han pratat med Toivonen, men att det "var av en slump" då de satt bredvid varandra på Europa League-finalen.

– Jag har pratat med honom och han kommer att bli kvar i Toulouse. Han trivs bra där och är inte redo för att komma tillbaka till allsvenskan, säger Andersson. 

Djurgårdens svar på Toivonen-ryktet

Ola Toivonen lämnade allsvenskan och Malmö FF 2009 för holländska PSV Eindhoven.

Toivonen har också representerat Rennes och Sunderland innan han förra sommaren skrev på för Toulouse i Ligue 1. 

Där har Degerforssonen gjort sex mål på 27 matcher. 

Efter Sveriges seger mot Frankrike i VM–kvalet uppgav Toivonen att han var inställd på att stanna i Toulouse i höst.

– Ja, som det ser ut nu är jag det, och som det verkar från klubben också, sa fredagens matchhjälte då. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag