IFK Göteborg Erkan Saglik kan ställas mot Henkes Barcelona i spanska ligan.
IFK Göteborg Erkan Saglik kan ställas mot Henkes Barcelona i spanska ligan.

"Jag har inte sagt något om misshandeln"

Publicerad
Uppdaterad
Polisanmäld för misshandel och ratad av IFK Göteborg.
Nu ser Erkan Saglik ut att bli proffs - i spanska ligan.
Han provspelar redan för Mallorca.
- Jag har inte berättat för dem om att jag blivit anmäld, säger Saglik till SPORT-Expressen.
Det har stormat kring Erkan Saglik under den gångna säsongen. I augusti - när han fortfarande spelade för Frölunda - såg Saglik rött i en match mot Örebro. Han sparkade ÖSK: s Magnus Samuelsson i ansiktet, som tvingades sy flera stygn. Saglik stängdes av i fyra matcher och polisanmäldes för misshandel. - Jag har lagt det bakom mig för länge sedan. Vad jag hört så kommer saken att läggas ner. Saglik värvades av IFK Göteborg i september - men fick bara spela i cirka 30 minuter och klubben valde att inte förnya kontraktet. - Jag är inte besviken på Blåvitt, utan glad för den tid jag hade där.

"Nära övergång"

För en dryg vecka sedan fick han i stället besked om att Mallorca visat intresse för honom. Nu har han provspelat för klubben i fem dagar och enligt spansk press är den 20-årige mittbacken "väldigt nära en övergång". - Det var inte meningen att någon skulle få reda på det här, säger han när SPORT-Expressen når honom i Spanien. - Det här kom som en chock för mig. Jag fick en enkelbiljett hit, så kanske blir jag kvar för gott. Hur har det gått? - Det går bra. Jag har inte pratat så mycket med tränaren (Hector Cuper) på så sätt och förhandlingarna får andra sköta. Har du berättat för klubben om polisanmälan mot dig? - Nej, det har jag inte. Är du rädd för att skickas hem om klubben får veta? - Det vet jag inte. Jag vill inte tänka på det, utan får ta det som det kommer.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag