Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag har gjort några fina mål i min karriär alltså…”

Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN

NORRKÖPING. Debuten i Norrköping kunde knappt ha börjat bättre.

Ari Skulason bjöd på ett drömmål från 25 meter - när laget kryssade mot Sirius.

– Jag har gjort ett par fina mål i min karriär alltså, säger Skulason.

IFK Norrköping värvade Ari Skulason på deadline day och islänningen kastades in i startelvan av Rikard Norling redan i den allsvenska premiären mot Sirius när Egzon Binaku och Christopher Telo inte kom till start. Efteråt hyllades han av sin tränare.

– Det är ett fantastiskt mål, naturligtvis. Han ville gå för ett till tio minuter efteråt. Om man ser till hans första tid så har den varit så imponerande som man kan förvänta i princip utav en kille som varit med så pass länge och spelat med landslaget på hög nivå, säger Rikard Norling till SportExpressen efter matchen och fortsätter.

– Han kommer in direkt, när vi hade trubbel med Binaku och Telo, och då fick han hoppa in tidigare än vad som kanske var den perfekta världen. Men på sättet han gör det och hur han löser uppgiften direkt, det blir så där att man nästan känner att man nästan har en övertro på sin egen förmåga som tränare. Det behövs inte så mycket om spelaren är smart.

”Det är lite annorlunda på kanten”

Ari Skulason var själv hyfsat nöjd med debuten även om han gärna hade bytt bort sitt mål mot tre poäng för IFK Norrköping.

– Det kändes skönt att debutera. Det är lite annorlunda (att spela på kanten) jämfört med var jag spelat i Belgien och med landslaget men jag har kommit in bra i laget. Det är lätt när man pratar svenska och känner några av spelarna. Det är jäkligt kul att få göra mål men det kommer bli bättre med tiden, säger målskytten.

Vidare menar Skulason att det inte var helt lätt att få till ett ordnat spel med tanke på snöstormen.

– Jag fick inte ens sån här premiär när jag spelade i Gif Sundsvall (skratt) men jag vet inte vad som hände för snön gick inte bort. Det var jäkligt svårt att spela fotboll och hitta bra passningar. Det var svårt även för Sirius, de gjorde det lite bättre.

Haft ”bra snack” med Norling

– Jag tyckte de hade jäkligt fin rörelse centralt på planen och de gjorde det svårt för oss. När de slog den långa passningen så var man oftast först på andrabollen även fast de inte skapade jättelägen. Vi hade också bra chanser och Haksabanovics ribba.

Hur högt rankar du målet?

– Jag har gjort ett par fina mål i min karriär alltså (skratt), det har jag gjort. Att få göra ett så pass fint mål redan i debuten rankas högt.

Blev du överraskad att du fick starta redan i premiären?

– Rikard har haft ett bra snack med mig och hur han sett på situationen. Jag har en bra form eftersom att säsongen i Belgien nästan var slut så det var inga problem med det. 


TV: Knudsen avgör för MFF med ett drömmål