”Jag grät när jag gjorde det målet”

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Ständigt skadad och utanför truppen.

Paulinhos sejour i Hammarby har inte varit den bästa – men i säsongens första start gjorde brassen sitt första mål för säsongen, när de vann borta mot Degerfors med 4-1.

– Jag grät av lycka när jag gjorde mål för jag har väntat på det här, säger han.

I Häcken var han en av allsvenskans giftigaste spelare och en konstant målmaskin. Men i Hammarby har det gått desto sämre för Paulinho. Skador och sjukdomar har hållit brassen utanför truppen och startelvan – men i säsongens första start kom även säsongens första mål.

– Jag grät av lycka när jag gjorde mål för jag har väntat på det här målet. Jag är så lycklig över min match och lagets prestation. Det är min första match från start och jag gjorde mål och mitt jobb, vi hade fler chanser att göra mål, det kändes bra, säger han.

Var det lycka eller lättnad?

– Lycka för att jag jobbar hårt, varje dag. Jag har varit väldigt otursam i Hammarby med skador och nu sista tre matcherna har jag fått chansen och jag gjorde det bra.

Paulinho var väldigt delaktig i anfallen och hade två cykelspark-försök under den första kvarten av matchen.

– Ja, det var bra chanser. Den första trodde jag att jag gjorde mål på. Jag blev förvånad när det blev hörna jag frågade Astrit (Selmani) ”Vad hände?”. Jag var hungrig från start för det var min första chans och jag hoppas att jag kan spela de sista två matcherna och hjälpa laget.

Milos (Milojevic) kallade det för Brazilian style.

– Haha, det är svårt att hitta någon från Sverige som kan göra cykelspark. 

Även anfallskollegan Selmani var lycklig över Paulinhos mål.

– Du såg hur mycket det betydde för allihopa. Hela laget sprang fram och firade med honom. Han har kämpat, han har kämpat mycket, kul för honom! Han har haft några tuffa månader, men kul att han får utdelning i dag, säger Selmani.

Ingen fortsättning i Hammarby för Paulinho

35-åringen kom till Hammarby under vintern 2020 – då med ryktet av att vara en vass målgörare efter flera år i Häcken. Men skador och sjukdomar har kommit i vägen, och nu meddelar han att han måste söka sig vidare efter de sista två matcherna.

– Mitt kontrakt är snart slut och jag hoppas att jag kan hitta något. Jag vill stanna i Sverige och hitta ett lag här, för Sverige är mitt land. Jag vill inte gå tillbaka till Brasilien, bara på semester.

Vill du stanna i Hammarby?

– Kontraktet är över snart och jag pratade med ledningen och de sa att det är slut i Bajen, jag har dessa två sista matcher sen måste jag hitta något.

Hur viktigt är det att visa upp dina kvaliteter i de sista matcherna?

– Jag tror att alla känner till mig i Sverige, jag behöver bara få chansen som i dag. När jag känner att jag är i bra form, då kan jag göra vad som helst. Jag kan göra mål och hjälpa laget. Om jag kan spela som de sista tre matcherna kan jag visa alla att jag är i bra form och jag kan hitta en klubb.

Vilka lag är du öppen för att spela i?

– Jag är öppen för alla klubbar i Sverige.

Elfsborg avgjorde i slutminuten