Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag fick lite hat från olika håll”

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Victor Edvardsen ryktades till AIK. 

Nu möter han dem i stället i premiären, stärkt av det tumult som uppstod när han i vintras sa att han ville lämna Degerfors. 

– Jag fick lite hat från olika håll men vände det till det positiva, säger han.  

Efter succésäsongen i superettan i fjol blev Victor Edvardsen omskriven under vinterns transferfönster. En uppmärksammad incident var den då han själv sa att han ville lämna klubben, och enligt SportExpressens uppgifter hade AIK lagt ett bud på spelaren som Degerfors inte ville acceptera. 

Anfallaren blev kvar i Degerfors, och möter nu i stället AIK i premiären. Men det är ingenting som han själv har tänkt någonting extra kring när det drar ihop sig.

– Nej. Branschen är som den är, och gör man det bra kommer klubbar vara intresserade. Jag tänker inte så mycket på det längre utan jag är i Degerfors och ska göra allt för att vi ska vinna matcher och komma så högt upp i tabellen som möjligt.

Hur påverkade det där tumultet dig? 

– Jag tog ju spelare och ledare och berättade allt ur min synvinkel ganska direkt, och de förstod mig och jag förstod dem när de ställde frågor tillbaka. Det släpptes ganska snabbt.

Edvardsen berättar att han fick motta hat från olika håll, men att han har omvandlat den negativa energin till bränsle.

– Det gjorde mig bara mer motiverad att gå in i den här säsongen och visa att folk kan få prata hur mycket de vill, det stärker en. 

Och när säsongen startar för Degerfors på Friends arena i kväll är de för första gången sedan 1997 ett allsvenskt lag igen. Men det är inte någonting som Edvardsen har märkt av nämnvärt inför premiären.

– Det snackas lite om det på stan och sådant, men det är inte så mycket vi märker av eftersom det inte får vara folk på träningarna eller matcherna. Jag tror vi hade haft sex, sju tusen varje match annars i lilla Degerfors så det är otroligt tråkigt.

Alla som bor i Degerfors alltså. 

– Ja typ. 

”Vi kommer inte vara som Varberg”

Edvardsen gjorde 16 mål i superettan i fjol, men han har aldrig tidigare spelat i allsvenskan. Så sent som 2019 spelade han för Karlstad BK i division 1.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse och jag har ingenting att förlora. Jag går in med rak rygg och ska göra min grej och visa varför jag är på den här nivån. Det är bara att kötta på och köra.

Är du redo att göra samma sak i allsvenskan som du gjorde i superettan i fjol? 

– Jo men det är jag. Över tid nu i tre säsonger har jag gjort mycket mål och spelat i princip varje match, i Karlstad innan jag kom hit också. Och på försäsongen har jag spelat mycket och gjort poäng, samtidigt som jag har lagt stor vikt vid extraträning i löpväg och att min fysik ska bli ännu bättre för att jag ska orka springa mycket mer.

Hur redo är ni som klubb för allsvenskan? 

– Jag tycker att vi är redo, grundspelet har vi och de nya som har kommit in ska hitta sina roller och lära sig hur vi spelar. Och det har de gjort, så vi ser fräscha och redo ut. Vi kommer att vara ett roligt lag att kolla på, vi kommer spela en fin fotboll och vi kommer inte vinna fotbollsmatcher för att vi kastar långa inkast som Varberg och gör 0-1 eller 1-0 i 90:e minuten utan vi kommer vinna för att vi är bättre än de vi möter.