Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag blir nog aldrig helt återställd igen”

Foto: NILS PETTER NILSSON / TT NYHETSBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Från AIK till Djurgården.

Nu bryter Jesper Nyholm tystnaden efter den kontroversiella flytten mellan Stockholmsklubbarna.

– Jag fick ändå en chans från andra sidan, så då tar jag den, säger mittbacken till Djurgårdens hemsida.

Det var i förra veckan som Jesper Nyholm, 26, blev klar för Djurgården. De regerande svenska mästarna har varit på mittbacksjakt sedan Marcus Danielson såldes till Kina strax innan coronakrisens utbrott – och det blev en nödlösning som fick ersätta honom.

Nyholm, som spelade för AIK mellan 2017 och 2019, har varit borta under lång tid efter ett dubbelt benbrott som orsakades av Örebros Michael Omoh i Svenska cupen 2018. 

Han har även ett förflutet i Sirius, där han stötte på sina nya tränare, Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf.

Efter den kontroversiella flytten mellan Stockholmsrivalerna har det dock varit tyst, men i en intervju med Djurgårdens hemsida bryter mittbacken tystnaden.

”Går hellre in med det benet före”

Han säger att skadan har satt sina spår.

– Djurgården är fullt medvetna om rehabsituationen som jag har, säger han.

– Jag tror aldrig att jag kommer att bli helt återställd. Man märker ju självklart att man har viss nedsatt rörlighet och lite känselstörning på några ställen. Det är inte samma som på arm, utan lite annorlunda, och jag kommer alltid känna att jag har en stelopererad tå. Det går inte att böja den. Det kommer alltid att vara lite stelt. Men att spela fotboll verkar funka.

Är du rädd när du spelar?

– Nej, absolut inte. Jag går hellre in med det benet före. Det blev aldrig en sådan grej.

Känns det märkligt med steget från de svartgula till att bära Djurgårdsskölden?

– Ja, det var väl inte det man tänkte kanske. Det är nog inte vad någon tänker. Nu är inte jag stockholmare, men har du valt ett lag här, då är det det som gäller tills du dör. Jag fick ändå en chans från andra sidan, så då tar jag den.

– Det blev en väldigt sista minuten-grej. Ett kontrakt erbjöds och jag tog chansen.

Nyholm säger också att han är redo att delta i full träning med sitt nya lag från och med veckan som kommer. Djurgården har inlett allsvenskan med endast tre poäng på tre matcher och möter Kalmar hemma på söndag.