Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag blir förbannad om jag petas igen”

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL

PK Bråtveit petades i fjol mot Kalmar FF.

Nästan ett år senare var han tillbaka i Djurgårdens mål.

– Jag kommer bli förbannad om jag blir petad igen, säger han.

PK Bråtveit värvades in till Djurgården som förstemålvakt inför säsongen 2019. Men efter sommaruppehållet i fjol fick han finna sig i att agera reserv, detta efter att en övergång till MLS spruckit. 

Därefter har Tommi Vaiho varit Djurgårdens givna förstaval. Vaiho inledde också årets allsvenska säsong som förstemålvakt men fick kliva åt sidan hemma mot Kalmar FF.

Då beslutade Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf för att ge Bråtveit förtroendet.

– Han var stabil, lugn och trygg. PK gör det han ska, sedan får målvakterna gärna göra en idioträddning ibland men det är inte viktigast, säger Lagerlöf

Hur resonerade ni inför matchen kring bytet?

– Målvakter har en konkurrenssituation som alla andra. Vi gjorde en helhetsbedömning av hur målvakterna sett ut i träning men även antalet enkla misstag under våren. Till slut kände vi att vi inte kunde hålla någon utanför. Oftast drar man sig lite längre från att byta målvakt och det bytet gör man inte i 60:e minuten. Men den här gången kände vi att det var dags för PK att få chansen.

”Blir förbannad om jag blir petad igen”

Bråtveit var tillbaka i Djurgårdens startelva och fick hålla nollan direkt.

– Jag har väntat ett år på att få stå, så det var riktigt fint att vara tillbaka. Jag har bara gnuggat på träningarna och visat att jag vill spela. Det var fint att kliva mot Kalmar, få vinna och dessutom hålla nollan. Det var jättefint, allt gick i mål för oss och det skapade en väldigt god känsla där bak också för hela laget, säger norrmannen.

När fick du reda på att du skulle starta?

– I går.

Hur har det varit att vänta på chansen?

– Det har varit tufft. Det har varit mycket snack om andra klubbar också men jag har varit tydlig med att om det inte finns något riktigt bra så är det bättre att kämpa i Djurgården och nu känns det verkligen jättefint att det blev som det blev.

Hur säker är du på att du kommer få fortsätta stå?

– Jag kommer bli förbannad om jag blir petad igen, haha. Vi får se, tränarna har väl säkert en plan.

Hur har dialogen gått med Bosse Andersson under tiden du inte fått spela?

– Vi har haft något snack. Jag har varit lack på Bosse och han har säkert varit lack på mig för att jag tjatat så mycket men det är så det ska vara. Om jag är tillfreds med att sitta på bänken är det bättre att fundera på att göra något annat.

Hur är relationen mellan dig och Tommi Vaiho? Pushar ni varandra oavsett vem som står?

– Ja, vi har en jättefin relation. Det var tydligt förra året när Tommi klev in och fick stå i stället för mig att jag absolut inte har något ont mot honom. Jag sa att jag kommer att vara arg på tränarna men aldrig på Tommi. Vi har alltid varit ganska tighta.

– Det är viktigt för målvakterna att tränarna har tron på oss. Det var tufft för mig förra året att flytta på Tommi, och det fattade jag också, men det kommer att vara tufft för Vaiho nu också. Jag måste visa att jag vill ha den här platsen.

På frågan om det fanns grund för ett målvaktsbyte mot Kalmar FF svarar Bråtveit:

– Det är svårt att säga. Jag har krigat på, det kanske har varit en fördel för mig att vi inte har fått världens bästa säsongsöppning och då fick jag chansen.