Foto: Fredrik Sandberg/Tt / TT NYHETSBYRÅNFoto: Fredrik Sandberg/Tt / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: Fredrik Sandberg/Tt / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅNFoto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN
 Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

"Jag är tyvärr känd för att göra dåliga val"

Publicerad

UPPSALA. Under hösten 2016 såg det ut som att Brwa Nouri skulle spela för Djurgården 2017.

En turbulent vändning senare blev han kvar i Östersund.

Nu sågar han sitt beslut att försöka lämna.

- Jag är tyvärr känd för att göra dåliga val, säger han.

Affären var i stort sett klar. Brwa Nouri längtade hem till sin familj och Stockholm, och Djurgården hade identifierat honom som en bra förstärkning redan i oktober 2016. Nouri kom muntligen överens med Djurgårdens sportchef Bosse Andersson och tog farväl av sin tränare Graham Potter.

Men när den stundande affären läckte ut möttes nyheten av omfattande protester från Djurgårdens egna supportrar. "Nouri ska inte spela en minut i Dif", stod det på en banderoll när laget mötte Häcken under hösten.

"Alla älskar Graham Potter"

Dif:s ledning valde att dra tillbaka och bryta avtalet med mittfältaren.

Bakgrunden till protesterna ska enligt olika uppgifter ha varit dels Nouris förflutna i AIK, dels det faktum att han dömdes i rätten två gånger som tonåring: En gång som 15-åring, för olaga tvång efter den omskrivna "galgningshistorien", och en gång som 19-åring, för ett narkotikabrott.

I stället skrev Nouri på nytt kontrakt med succélaget Östersund, som nu ska spela final i Svenska cupen. Tillsammans med sin tränare Graham Potter tog han plats på scenen i Uppsala under den allsvenska upptaktsträffen, och fick frågan om affären med Djurgården nu är helt överspelad.

- Ja. Jag är tyvärr känd för att göra dåliga val, säger han.

Under samtalet med den allsvenska upptaktsträffens konferencierer Anders Andersson och Jesper Hussfelt hyllade han även Potter.

- Jag vet inte vad ni får för känsla när Graham pratar, men han är emotionellt intelligent, han får ut maximalt av alla spelare. Alla älskar Rikard Norling i AIK? Alla älskar Graham Potter, även de som lämnar Östersund. Både personen och hur han ser på livet, säger Nouri.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag