Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag är svinig i mitt spel – behöver inga tjuvknep”

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

När AIK och Hammarby möts på söndagseftermiddagen är det för andra gången den här säsongen. 

Cupmötet slutade med seger för Hammarby, och Astrit Selmani räknar med att AIK vill ha revansch.

– Men vi måste göra allt vi kan för att få bort dem ur någon tanke att de är i toppen, säger han.

Hammarby avancerade från gruppspelet i svenska cupen genom att bland annat slå AIK med 3-2. Nu möts de igen, i allsvenskans första Stockholmsderby på Friends arena.

– Det kommer bli en tuff match. De kommer nog vilja ge hundra procent efter matchen senast där de känner att allt kanske inte var helt rättvist, så det lär smällas på, säger Astrit Selmani. 

Hur viktigt är det att vinna säsongens första allsvenska derby? 

– Det är viktigt, men framför allt är det tre poäng som är viktigt. Vi vill vara med i toppen och då måste man vinna direkt från början. Vi har ett tufft spelschema i starten och AIK är ett lag som också vill vara med i toppen, då måste vi försöka få bort dem ur striden.

”Krävs det att någon skadar sig lite”

AIK:s backlinje, med spelare som Mikael Lustig och Alexander Milosevic som besitter massor av rutin är ingenting som skrämmer Selmani.

– Det är en bra backlinje, landslagsmeriterad backlinje, men det är ingenting jag tänker på, de möter en bra anfallare också så det blir en bra match. 

Det kan bli en del tjuvknep och så där från den typen av rutinerade spelare, kommer du också behöva ta till sådant? 

– Jag spelar mitt spel, jag är svinig i mitt spel och behöver inga tjuvknep. Alla kan se hur mitt spel är och de tycker nog att det är jobbigt som det är. De får gärna ha sina knep, det är bra för dem men det är ingenting jag kommer lägga vikt vid. Jag kommer att vara i boxen när det gäller och det är det viktiga. 

Senast lagen möttes var det en hel del sura miner under och efter matchen, som det brukar bli i samband med derbyn. Någonting som bara triggar Bajens anfallare.

– Jag älskar det, det finns inget bättre än att det blir lite tjurigt mellan spelarna på planen. Man ska inte glömma bort det, vi kan bli hur tjuriga som helst men det är ändå respekt mellan varandra. Jag går inte in för att skada någon eller något sånt. Jag gör allt för Hammarby och kommer alltid göra allt för Hammarby, krävs det att någon skadar sig lite så finns det ingenting man kan göra åt saken. Jag kommer att göra allt för Hammarby och de kommer att göra allt för AIK.