Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag är jättenöjd - särskilt efter det jag gått igenom”

Expressens Daniel Kristoffersson, Markus Wulcan, Therese Strömberg och Mattias Larsson rapporterar från söndagens matcher i allsvenskan.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN STR

NORRKÖPING. Simon Thern har inlett allsvenskan med tre raka segrar med Norrköping. 

Detta efter att psykisk ohälsa höll honom borta från spel i höstas. 

– Då hade man väl inte så stor tro på att man skulle prata om honom som fotbollsspelare och hans prestationer igen, säger Jens Gustafsson. 

– Självklart är jag jättenöjd, särskilt sett till vad jag fick gå igenom då, säger Thern själv om succéstarten på säsongen.

Simon Thern saknades i flera matcher för Norrköping under hösten. Han har senare förklarat att han har lidit av psykisk ohälsa, någonting som han har hyllats stort för att han varit öppen med.

Men nu är han tillbaka på planen för Norrköping, och när laget vann med 3-0 mot Djurgården och tog sin tredje raka trepoängare spelade han i 61 minuter innan han byttes ut med en känning i höften.

– Det ska nog vara okej tror jag, jag fick som lite krampkänsla ganska tidigt. Jag vet inte om jag har fått en smäll eller vad det var, men till slut låste sig höften så jag kunde inte lyfta på benet ordentligt, säger han.

– Jag tror inte det är någon fara, men det är svårt att säga exakt vad det är. 

Vad säger du om matchen som helhet?

– I dag tycker jag kanske att vi gör vår sämsta match sett till hur vi har sett ut tidigare. Vi är stabila, de skapar inga direkta chanser, men spelmässigt har vi varit bättre i de andra matcherna Det blir inte stiltje i perioder, men vi känns starka.

Vad säger du om Djurgården?

– Det är inte så mycket att säga om, de gör sitt bästa så klart men jag tycker att fysiskt har vi känts starkare än alla de lagen vi mött. Jag vet inte om vi har tränat hårdare eller vad det är.

”Då trodde man inte det”

Efter matchen hyllas Simon Thern av Jens Gustafsson.

– När man pratar om Simon måste man prata om hans mående under hösten där det inte handlade om fotboll utan bara om att komma tillbaka till någon form av välbefinnande.

– Då hade man väl inte så stor tro på att man skulle prata om honom som fotbollsspelare och hans prestationer igen, och då förstår ni att den resan han har gjort är ganska rejäl och imponerande. Så det är väldigt kul att se hans prestationer.

Thern själv säger att han är stolt över sig själv och den resa han har gjort och de tre första matcherna han spelat den här säsongen.

– Självklart är jag jättenöjd, särskilt sett till vad jag fick gå igenom då och att för sex månader sedan hade jag svårt att överhuvudtaget ta mig igenom en vardag. Att då få spela elitfotboll på högsta nivå tre matcher i veckan och känna mig vrålstark.

– Självklart har jag gjort det jobbet själv och det är ingen annan som har gjort det åt mig, det är jag väldigt stolt över. 

Och så är ni serieledare på det.

– Serieledare på det med med ett par poäng, det är väldigt trevligt.

Simon Thern fick till den här fullträffen mot Östersund 2018.