Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Islamovic klar för norsk toppklubb

Östersund har fått elitlicens.
Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN
Dino Islamovic.Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Dino Islamovic har hittat en ny klubb. 

Enligt SportExpressens uppgifter har anfallaren skrivit på för norska toppklubben Rosenborg. 

Övergången från Östersunds FK väntas bli officiell inom kort. 

– Rosenborg är en av klubbarna som varit intresserad av Dino och det är ingen hemlighet, men att det är helt klart skulle jag inte säga, säger Östersunds tränare Ian Burchnall. 

Dino Islamovic stod för sju mål och tre framspelningar i årets allsvenska när hans Östersund lyckades hålla sig kvar i allsvenskan. Han blev dessutom nyligen uttagen till landslagets Januariturné i Doha mellan den 3-13 januari. På turnén möter Blågult Moldavien och Kosovo. 

Under försäsongen ha Dino Islamovic varit ryktenas man. Östersunds tränare Ian Burchnall har tidigare bekräftat att spelaren fått tillåtelse att prata med andra klubbar och både klubbar som Hammarby och IFK Norrköping har varit intresserade att köpa loss ÖFK-anfallaren.  

– Rosenborg är en av klubbarna som varit intresserad av Dino och det är ingen hemlighet, men att det är helt klart skulle jag inte säga, säger Östersunds tränare Ian Burchnall. 

Avslöjade övergångssumman 

För någon vecka sedan meddelade också IFK Norrköpings ordförande Peter Hunt att man kommit överens med Östersunds FK om övergångssumman för Islamovic, men att man ännu inte var överens med spelaren. 

– Vi har lagt ett bud till Östersund på 3 125 000 kronor och vi är i princip överens, men vi är ännu inte överens med spelaren. Om vi blir det får vi se, sa Hunt till Norrköpings Tidningar den 3 december. 

Och någon övergång till ”Peking” blir det inte. Istället köper norska Rosenborg loss Dino Islamovic från Östersund, enligt uppgifter till SportExpressen. De har kommit överens med ÖFK om alla detaljer kring övergångssumman och klarar spelaren läkarundersökningen kommer Islamovic att presenteras som Rosenborgs nästa nyförvärv. 

Dorsin med sin första svenskvärvning 

Därmed har Rosenborgs svenske sportchef Mikael Dorsin, gjort sin första svenska värvning till klubben. Det var för någon vecka sedan som det blev officiellt att den förre Djurgårdsspelaren tog över som sportchef i Rosenborg. 

- Det är så klart en lättnad för alla i klubben att vi blir kvar i allsvenskan. Det har varit väldigt ovisst för oss och väldigt spänt. Det har säkert varit samma sak för Brage. 

- Nu kommer vi att spela i allsvenskan nästa år, men det är fortfarande en tuff situation, säger tränaren Ian Burchnall. 

Hur ser du på att ni kan få svårt att värva spelare till kommande säsong?

- Vi får se vad som händer. Vi värvade 14 spelare förra säsongen och var förberedda på att en del spelare skulle komma att lämna. Som till exempel Tom Pettersson, där vi tog in Thomas Isherwood som ersättare för att vi visste att Tom nog skulle lämna. 

- Sedan kommer det nog att säljas ett par spelare också. Men vi har en bra trupp just nu tycker jag och är inte desperata på att behöva få in förstärkningar. 

Enligt våra uppgifter är det i princip klart att Dino Islamovic köps loss av Rosenborg? 

-  Dino är en av spelarna som det funnits intresse för en längre tid, från lite olika ligor. Rosenborg är en av klubbarna som varit intresserad av Dino och det är ingen hemlighet, men att det är helt klart skulle jag inte säga. 

- Vi får se vad som händer där. Men skulle vi sälja någon får vi kanske utrymme att göra något. 

SportExpressen har förgäves sökt Rosenborgs sportchef Mikael Dorsin och spelarens agent Miro Jaganjac för en kommentar.