Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ishizaki bekräftar själv: Lämnar AIK

Stefan Ishizaki bekräftar nu att han lämnar AIK. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Stefan Ishizaki. Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Ishizaki förlänger inte med AIK. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Stefan Ishizaki lämnar AIK. 

Mittfältaren bekräftar nu att han inte förlänger sitt kontrakt med klubben. 

– Jag har haft fantastiska år i AIK och vill tacka för allt jag fått uppleva med klubben, säger han. 

När Stefan Ishizaki lämnade Los Angeles Galaxy för att återvända till AIK sommaren 2015 var det mittfältarens tredje sejour i klubben. Han började sin elitkarriär i den svartgula tröjan 1999 efter att dåvarande AIK-tränaren Stuart Baxter värvat honom från Rågsveds IF. 

– Det var en del klubbar som var intresserade då men det var Stuart Baxter som åkte ut och tittade på mig när jag spelade i division IV med Rågsved. Det var Stuart som fick mig att välja AIK när jag var 16 år, säger han. 

Kommer att sakna fansen

Och efter över 200 matcher i den svartgula tröjan står det nu klart att de två återstående matcherna av allsvenskan blir hans sista för AIK. Någonsin. 

35-åringens kontrakt går ut och det blir ingen förlängning. Det har AIK också bekräftat på sin hemsida. 

– Nej, det blir inte någon förlängning med AIK. Vi pratade om att förlänga tidigare under året och för min egen del har det varit en växande känsla att jag för familjens skull flyttar hem till Borås efter säsongen. Min fru är därifrån, barnen trivs väldigt bra där och vi har en stor umgängeskrets där.

– Det är ett beslut vi som familj har tagit och det känns rätt för oss att flytta dit i det här läget.

Stefan Ishizaki har spelat 183 matcher för Elfsborg i allsvenskan men har ännu inte gjort klart med en ny klubb. 

– Vi får se vad som händer. Inget är klart. Efter säsongen ska jag sätta mig ner och bestämma mig för om jag ska fortsätta med fotbollen eller om jag ska sluta. Det är ingen hemlighet att jag diskuterat med Elfsborg men vi får se hur det blir. 

– De ska göra klart med en ny tränare också. 

Upptäcktes av Baxter

Om du skulle summera dina år i AIK, vad säger du då?

– Att det varit en fantastisk tid. Jag kom hit som 16-åring på grund av Stuart Baxter och jag är otroligt glad för att han kom och kollade på mig den där gången. Han fällde som sagt avgörandet till varför jag valde AIK. Klubben har betytt oerhört mycket för mig och min fotbollsutveckling och det har varit en fantastisk tid med supportrarna och klubben.

– Det som känns surt är att det inte blev något SM-guld. 

 Känns det vemodigt att du lämnar AIK nu?

– Ja, det gör det. Men kommer sakna derbyna, känslan man har innan de matcherna. Det är de coolaste matcherna du kan spela i Sverige. Sedan kommer man sakna supportrarna. Jag är tacksam över att jag fått representera deras klubb. Förhoppningsvis tycker de flesta av dem att jag gjort bra  ifrån mig. Och när jag inte gjort bra i från mig har de väl sett att jag kämpat och krigat för laget. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!