Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Isherwood kunde säljas – men ÖFK nobbade bud

Thomas Isherwood.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Thomas Isherwood.
Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN

Thomas Isherwood var uppvaktad av italienska klubbar på deadline day men Östersund vägrade att sälja och tackade nej till alla bud.

Nu berättar U21-landslagsmannen om intresset, säsongen och att Östersund triggats av det negativa snacket som varit runt klubben.

– Jag fick några samtal och fick höra att det var stort intresse, säger han.

Det råder ingen tvekan om att Thomas Isherwood spelat en nyckelroll i det Östersund som vänt på säsongen sedan Amir Azrafshans intåg. Isherwood har varit ett gjutet inslag i startelvan i år med sina 22 allsvenska starter och en högst bidragande orsak till att klubben nu parkerar på en åttondeplats inför hemmamötet med Hammarby.

Därför är det inte heller särskilt konstigt att Hammarby åker upp till ett Östersund som just nu har ett ganska stort självförtroende.

– Det kommer bli en riktig fajt men jag tror att vi kommer att vinna matchen. Bajen kommer ha det tufft här uppe, säger Thomas Isherwood inför matchen.

Varför har det vänt?

– Vi har blivit som en familj med Amir Azrafshan. Det speglar sig på planen genom att vi tar jobbet för varandra och taktiskt är Amir väldigt skicklig. Det finns en tydlighet. Vi har respekt för varandra i spelartruppen och Amir brukar säga att om man säger ordet familj så förstår man vad man menar med respekt. Man gör helt enkelt vad som helst för en familjemedlem och det har vi skapat här i Östersund.

”Fick några samtal”

Bakom kulisserna har intresset för Isherwood varit stort. Under det internationella transferfönstret framförde flera italienska klubbar intresse för försvararen.

Klubbar som Ascoli och Lecce var konkreta. Lecce gick så pass långt att man presenterade ett bud på omkring fem miljoner kronor på deadline day.

Men Östersund sa tvärnej - trots att föreningen befinner sig i en ekonomisk kris där man ligger back 19 miljoner kronor i eget kapital.

– Jag har inte varit så fokuserad på intresset som varit runt mig utan låtit min agent sköta den biten. Men jag fick några samtal och fick höra att det var stort intresse men jag trivs i Östersund och det är här jag har mitt fokus. Allt annat låter jag min agent sköta. Jag har fått förtroendet från tränaren och ledningen, känslan är att klubben tror hårt på mig och det visar sig så klart. Vi ger varandra hundraprocent, säger han.

Hur förberedd var du på att något kunde hända på deadline day?

– Det var som en vanlig dag bara att jag fick höra att det fanns intresse. Tills något är klart så vet jag hur fotbollen fungerar så jag la inte någon energi på det. Personerna nära mig fick diskutera det.

”Om någon snackar skit om ens klubb..”

Hur ser du på din säsong generellt?

– Det har gått jättebra. Vi har blivit mycket bättre och personligen har jag utvecklats mycket. Jag har fått kontinuitet i mitt spel och när man spelar på samma position vecka ut och vecka in kan man bara bli bättre. Jag har lyckats ta med mig de bitarna till U21-landslaget och spelat från start där. Nu siktar jag på att avsluta säsongen starkt.

Inför säsongen var Östersund tippat långt ner i tabellen men ni har gått starkt efter tränarbytet. Har snacket triggat er?

– Absolut. Om någon snackar skit om ens förening eller klubb och säger att vi är dåliga, att Östersund kommer att komma sist, det är självklart en trigger. Alla i laget har tänkt att vi ska visa personerna som tycker si och så. Det har stärkt oss som grupp och det har varit många rubriker om oss men tillsammans är vi starka och vi kan bara påverka det vi gör på planen, vilket vi har gjort sedan dag ett.

TV: ”En spelare för de största klubbarna”