Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Isaksson höll nollan – i karriärens sista match

Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

En framgångsrik fotbollskarriär har nått sitt slut.

Andreas Isaksson gjorde under söndagen karriärens sista match – och höll nollan när Djurgården besegrade Sirius med 1-0.

Efter matchen hyllades han med stående ovationer från läktarna.

– Det känns ganska svårt att förstå att man aldrig kommer spela fotboll på elitnivå igen, säger Isaksson till Fotbollskanalen. 

Kevin Walker satte 1-0 för Djurgården 13 minuter in i det avslutande allsvenska mötet mellan Djurgården och Sirius.

Det blev matchens enda mål, vilket innebär att Andreas Isaksson kunde hålla nollan och vinna sin sista match i karriären.

Isaksson fick kliva av matchen med minuter kvar att spela, och möttes då av en stående ovation från publien på Tele2 Arena.

Efteråt fortsatte hyllningarna till målvaktsstjärnan, där man bland annat spelade upp ett videomontage från Isakssons karriär. Och det var en märkbart berörd Isaksson som tog emot hyllningarna från läktarplats.

– Den är otrolig. Jag hade inte förväntat mig en sån hyllning och jag är väldigt tacksam för det. Jag blev rörd och det betyder otroligt mycket för mig. Alla tacktal och publiken och allt, det var magiskt, säger Andreas Isaksson till Fotbollskanalen.

Isaksson: ”Kommer ta lite avstånd”

Det var strax efter att årets säsong av allsvenskan dragit i gång i våras som Isaksson bekräftade att det blir hans sista.

Den 37-åringe målvakten var ohotad etta i det svenska landslaget i över ett decennium och återvände till Djurgården för två år sedan – samma klubb som han i början av 2000-talet tog två SM-guld med.

Totalt har det blivit 133 landskamper och 135 matcher i allsvenskan, utöver klubbspelet utomlands. Andreas Isaksson har dessutom tilldelades Svenska Fotbollförbundets pris för bästa manliga målvakt totalt tio gånger.

Nu väntar tid med familjen och en paus från fotbollen. Men han kommer inte att släppa fotbollen helt.

– Nej, inte helt, men jag kommer ta lite avstånd. Man måste njuta lite av livet också.