Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Isak Ssewankambo är klar för spel i IK Sirius

Isak Ssewankambo.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Andreas Murbeck är knäskadad och blir borta året ut.

Nu förstärker Sirius laget inför den allsvenska säsongen.

SportExpressen kan avslöja att Isak Ssewankambo är klar, vilket Sirius bekräftar på torsdagskvällen. 

Det var tidigare i veckan som Sirius kommunicerade ut att nyförvärvet från Landskrona Bois Andreas Murbeck ådragit sig en knäskada och blir borta resten av säsongen. 23-åringen ådrog sig skadan i det allsvenska genrepet mot IK Brage.

– Detta besked tog hårt och jag är väldigt besviken över att missa säsongen som kommer. Jag har fått extremt fint stöd från alla i Sirius och de värmer verkligen. Nu blickar jag framåt och kommer sätta tydliga mål för att komma tillbaka starkare. Jag önskar laget ett stort lycka till under säsongen och kommer vara där till hundra procent och stötta dem, berättade Andreas Murbeck för klubbens hemsida.

Klar för Sirius

SportExpressen kunde redan under gårdagen berätta att klubben, efter skadan på Murbeck, gett sig ut på en intensiv jakt på en ersättare. Sirius har jobbat med ett antal alternativ och under transferfönstrets sista dag har man lyckats säkra ett namn.

Enligt uppgifter till SportExpressen är Isak Ssewankambo klar för klubben. Parterna är överens om en flytt och kontraktet är klart. Affären är nu bekräftad av Sirius. Ssweankambo har skrivit på ett korttidskontrakt till och med den 31/5. 

Ssewankambo har tidigare i karriären representerat NAC Breda, Derby, Molde FK, Malmö FF och Östersunds FK. 26-åringen lämnade Östersund vid årsskiftet och ansluter därmed till Uppsalaklubben på free transfer. Sirius har tidigare under fönstret värvat Kristopher Da Graca, Patrik Karlsson Lagemyr, Kevin Wright, Filip Rogic och Filip Olsson.