Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Isak nobbar Real – på väg till Dortmund"

Foto: Niklas Larsson / BILDBYRÅN
Foto: Adam Ihse/Tt / TT NYHETSBYRÅN

Alla trodde att affären med Real Madrid var klar.

Nu kommer vändningen.

Enligt Aftonbladet ser Alexander Isak ut att nobba den spanska giganten – för att i stället gå till Borussia Dortmund.

Det handlar om en direktflytt och ingen utlåning till AIK, enligt SportExpressens uppgifter.

För en vecka sen släpptes transferbomben: Den spanska tidningen Marca gick ut med uppgifter om att AIK:s stjärnskott Alexander Isak var klar för Real Madrid. Och övergångssumman skulle landa på svindlande 95 miljoner kronor – alltså mer än vad Ajax betalade när de värvade Zlatan Ibrahimovic från Malmö FF 2001.

SportExpressens källor kunde också bekräfta att Isaks flytt mer eller mindre var klar, även om några få detaljer återstod innan han skulle skriva på kontraktet.

Men ja, nu kommer alltså en minst sagt oväntad vändning.

Slår ändå Zlatans transferrekord

Aftonbladet går under lördagsmorgonen ut med uppgifter om att Alexander Isak "ser ut att nobba Real Madrid" och att "spanjorerna verkar ha tagit ut segern i förskott".

I stället lutar det nu åt en flytt till tyska Borussia Dortmund. Enligt tidningen har de vunnit kampen om Isaks underskrift och affären ska ge AIK över 82 miljoner kronor, vilket innebär att Zlatans transferrekord kommer att slås.

Enligt uppgifter till SportExpressen rör det sig om en direktflytt för Isak. Talangen kommer inte att lånas ut till AIK, vilket det spekulerades i gällande Real Madrid-flytten.

Dortmund fanns inte med i bilden för en vecka sedan, då AIK enbart förhandlade med Real Madrid, uppger en källa SportExpressen varit i kontakt med.

Tung säsongsstart för Dortmund

Varken AIK, Isak själv eller Dortmund har dock kommenterat uppgifterna.

Dortmund har haft problem under inledningen av säsongen och ligger just nu på sjätteplats i Bundesliga, 15 poäng efter serieledande Bayern München. Laget tränas av Thomas Tuchel och i spelartruppen finns stortstjärnor som Pierre-Emerick Aubameyang, Marco Reus och Mario Götze.