Isak Hien om buden: ”Bosse bestämmer”

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Först la Slavia Prag ett bud på honom och nu är Torino med i jakten om Isak Hien.

Kommer mittbacken att stanna i Djurgården?

– Så klart det lockar, det är en fantastisk klubb – men det är Bosses jobb, säger Hien.

Isak Hiens insatser i den blårandiga tröjan har inte gått många obemärkt förbi. Inte heller klubbar utanför allsvenskan. 

Slavia Prag kom med ett bud tidigt på 23-åringen och i dagarna florerade rykten om att Serie a-klubben Torino har lagt ett bud värt cirka 40 miljoner kronor på mittbacken. Men Hien har inte bråttom bort, även om Torino lockar.

– Det lockar självklart med spel utomlands, samtidigt har jag ett kontrakt med Djurgården och Bosse Andersson bestämmer. Jag har en bra agent som sköter det, så jag slipper tänka på det, och det är en liten del av att jag kan prestera. Om jag hade lyssnat och läst om allt som sägs och skrivs så hade mitt huvud varit på väggen. Men det är Bosses jobb, om han känner att det är dags så är det dags. Om han känner något annat är det upp till honom.

Hien: ”Det lockar – blir en jävligt bra lösning”

Och han blir lockad av spel i Serie a.

– Så klart det lockar, det är en fantastisk klubb. Av de ryktena jag har sett så blir det en jävligt bra lösning för Djurgården också. Men Bosse bestämmer och det blir som det blir.

Prag eller Turin, vilken stad gillar du mest?

 – Bra fråga. Det luktar Turin på den!

En ung mittback som gör sin första säsong som startspelare i allsvenskan. Hur påverkas han av alla rykten?

– Jag försöker att inte ta in något alls. Som fotbollsspelare kan det bli för högt eller för lågt. Jag försöker ta in stämningen på läktaren och stödet jag får betyder otroligt mycket. 

Helt upp till Bosse

Han fortsätter:

– Men att läsa och lyssna på allt som sägs och skrivs funkar inte. Om jag hade lyssnat på allt för tre månader sedan så hade jag varit sämst i allsvenskan, jag höll inte nivå och man kunde inte vinna SM-guld med mig i backlinjen. Sen nu tre månader senare är det en helt annan femma.

Han förklarar även hur snacket med Bosse Andersson har gått.

– Eftersom det kom bud tidigt från Slavia har vi haft en dialog runt det hela. Utan att säga för mycket har vi haft en bra dialog. Vi båda är överens om att det är helt upp till Bosse. Sen om det kommer till kritan ska jag få bestämma vilket lag jag vill spela i och stad som jag vill bo i. Men beslutet att lämna eller inte, är först och främst Bosses, sen går det över till mig.

TV: Hedvig Lindahl klar för Djurgården: ”Kommer fylla en viktigt roll”