Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Isaac Kiese Thelin klar för Malmö FF

Isaac Kiese Thelin är klar för Malmö FF.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Han har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till och med 2025.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Nu är Malmö FF:s drömvärvning klar.

Isaac Kiese Thelin återvänder till klubben.

Han har skrivit på ett kontrakt fram till 2025, meddelar MFF.

– Även om jag inte är född i Malmö har jag ändå fantastiska minnen härifrån, säger han på presskonferensen. 

När det stod klart att Antonio Colak återvänder permanent till Paok har de svenska mästarna letat efter hans ersättare. 

Det har länge ryktats om att Isaac Kiese Thelin är den som ska ta hans plats – och så blir det. Anfallaren presenterades under onsdagen och är klar för en återkomst i Malmö FF.

– Jag vill ha en sorts press på mig själv och jag kommer tillbaka som en av ledarna och ska fortsätta att pusha oss och ta kliv hela tiden och fortsätta dominera, säger han.

Detta blir Kiese Thelins tredje sejour i klubben. Han kom till MFF första gången 2014 från IFK Norrköping. Då blev det bara ett halvår i klubben innan han såldes vidare till franska Bordeaux. 

2020 återvände han på lån från Anderlecht och stod för 14 mål på 25 matcher i allsvenskan den säsongen och var en stor bidragande faktor till SM-guldet.

Isaac Kiese Thelin tog SM-guld med MFF 2020.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kiese Thelin ser fram emot att återigen träffa MFF-publiken likt 2014, men som han inte fick göra under pandemin 2020.

– Förra gången var det inga supportrar på läktarna på grund av corona. Jag har saknat det här trycket. Att gå ut på ett fullsatt Stadion för att vinna titlar, kommenterar han i ett pressmeddelande. 

Efter det året gick han på lån till turkiska Kasimpasa innan han såldes till FC Baniyas i Förenade Arabemiraten. På 17 matcher i ligan för klubben har Kiese Thelin stått för sex mål och en assist. 

”Som att komma hem – saknat mentaliteten” 

Kvällsposten var på plats på presskonferensen och mötte en Kiese Thelin i glädje. 

– Som att komma hem. Även om jag inte är född i Malmö har jag ändå fantastiska minnen härifrån, säger anfallsstjärnan, ursprungligen från Karlslund, och fortsätter:

– Jag har saknat mentaliteten och att vara här. 

Anfallaren ser sig själv som ledare i laget.
Foto: Fritz Schibli
Han ser sig själv som en ledare i laget.
Foto: Fritz Schibli
Han blir det givna alternativet som spets i anfallet.
Foto: Fritz Schibli

Ola Toivonen nämnde nyligen i intervju med Kvällsposten att han haft kontakt med Kiese Thelin. Nyförvärvet medger att han pratat med flera MFF-spelare innan han bestämde sig. 

– Ola frågade ”varför skriver du inte att du har landat?”. Det är mycket från Ola och Erdal (Rakip), men det har bara varit bra och mycket skämt. Det ska bli kul att träffa dem i morgon.

MFF har senaste tiden haft tät kontakt med Kiese Thelin.

– Vi har pratat ett par veckor nu.

Avtalet är skrivet på fyra år och Kiese Thelin ser inget nytt utlandsäventyr framöver utan förväntar sig att stanna i MFF hela kontraktstiden. 

– Man ska aldrig säga aldrig men jag har inga planer på det. 

Än så länge är han inte spelklar till söndagens cupsemifinal mot Djurgården. Förhoppningen är att alla papper ska vara klara innan dess så att comebacken kan komma redan denna vecka.

– Jag hoppas att allt löser så att jag kan köra. Jag kollade senaste matchen och man blir nervös när man sitter och kollar. Det är bättre att vara med och kunna påverka, säger Kiese Thelin.