Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

AIK-tränaren: ”Vi är ett bottenlag”

Irriterat när AIK förloradeFoto: Dplay
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES/MAGNUS LILJEGREN MAGNUS LILJEGREN
Foto: Dplay
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

Bartosz Grzelak har fått en tung start som AIK-tränare. 

Efter 0-0 mot Kalmar föll AIK tungt mot Elfsborg på hemmaplan – efter att irritation utbrutit i den första halvleken. 

– Vi är ett bottenlag, säger AIK:s tränare Bartosz Grzelak till Dplay. 

Efter 0-0 borta mot Kalmar var det dags för Bartosz Grzelaks första hemmamatch som AIK:s huvudtränare. Nabil Bahoui gjorde sin första match från start sedan sitt skadeuppehåll och hemmalaget var desperat efter en vinst. 

Men Jimmy Thelins Elfsborg ville annat. Efter 18 minuter gjorde Per Frick ledningsmålet och 20 minuter senare kom nästa kalldusch för Grzelak. Jesper Karlsson kom fri och placerade läckert bollen bakom AIK:s målvakt Jakob Haugaard efter ett svagt försvar av hemmalaget. 

– Jag vet inte var AIK var på mitt mål - men jag var tokfri. Jag skrek på Simon Olsson och fick bollen sedan la jag bara in den i målet bakom målvakten, säger Karlsson om målet. 

Blev du förvånad över att vara så fri?

– Ja, faktiskt. Jag fattade ingenting. Jag hann tänka ganska mycket, jag tänkte först om jag skulle dra en skottfint.

Irriterat i AIK-lägret

Den första halvleken innehöll flera heta dueller. Joseph Okumu tilldelades ett gult kort efter en ful tackling mot Henok Goitom. Irritationen mellan lagen växte, och under matchen skedde flera heta meningsutbyten mellan lagens olika bänkar. 

AIK-spelarna visade även vid flera tillfällen sitt missnöje med domaren, bland annat efter att Bahoui fått gult kort i en duell med Per Frick då AIK-spelarna samlades i skock runt domaren. 

– Jag sa det till fjärde domaren att jag inte hoppas att det inte är någon taktik att gå på skadade spelare, säger tränaren Bartosz Grzelak i Dplay om situationen.

Hemmalaget jagade desperat en reducering i den andra halvleken. Sebastian Larsson hade ett utmärkt frisparksläge efter 72 minuter, men sköt rakt i Elfsborgs mur. 

”Vi är ett bottenlag”

Henok Goitom reducerade med två minuter kvar. Det räckte dock inte – vilket betyder att kräftgången fortsätter och att laget närmar sig en negativ kvalplats. 

– Vi är inte tillräckligt bra helt enkelt. Vi letar fortfarande efter formen. Vi tog väl en liten chansning när vi startade med Nabil. Lindkvist är inte helt redo för 90 heller. Vi orkar inte hela vägen att genomföra vårt spelsätt, säger Bartosz Grzelak till Dplay. 

– Vi är ett bottenlag. Vi är otroligt besvikna. 

AIK-tränaren utvecklade sedan sina resonemang på presskonferensen efter matchen. 

– Det är väldigt tråkigt att förlora och det känns tungt. Jag tycker att vi ändå tar oss an matchen på ett positivt sätt och försökte bygga på det vi hade senast. Det är tråkigt att vi släpper in målen, jag upplever att de öppnar upp oss och det rinner igenom. Vi jobbade med vårt anfallsspel inför matchen och försökte få längre anfall. I andra halvlek ändrar vi formation lite grann och vi ville ha ett tryck. Jag är nöjd att vi får en reaktion i laget, sedan ju längre matchen lider skruvar vi på mer och mer på desperationsknappen. 

”Tror på spelarna”

Har du fått någon effekt efter två matcher?

– Jag har med mig spelarna. Spelarna visar i andra halvlek att de är beredda att ställa upp på det vi gör. Resultatmässigt? Nej. 0-0 mot Kalmar var ett halvt steg framåt och jag hoppades vi skulle ta steg framåt i dag.

Har du kvalitet nog i laget för att det ska lyfta?

– Jag tror på de här spelarna. Vi kan göra det tillsammans och de här spelarna behöver lite tid att få tillbaka självförtroendet. Jag har hundraprocent tro på att vi kan vända det här med de killarna vi har.

Elfsborg fortsätter att visa att laget hör hemma i toppen. 

– Vi pratade mycket om att vara mycket mer disciplinerade i vårt försvarsspel. Jag tycker vi börjar bättre mot AIK. Vi gör en väldigt bra första halvlek och är giftiga i omställningar. I andra halvlek belastar AIK oss på ett annat sätt runt vårt straffområde. Mot slutet blir det hett men vi står pall för trycket i en svår bortamatch. Vi är glada att komma härifrån med en bra laginsats och ett jäkla jobb, säger tränaren Jimmy Thelin.

Första presskonferensen med Bartosz Grzelak när han presenterades av AIK.