”Intresset är enormt – från många klubbar”

Mohamed Buya Turay på Fotbollsgalan 2019 där han pratade om sin framtid.
Buya Turay firar SM-guldet
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Mohamed Buya Turay jublar
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Mohamed Buya Turay till storklubben Rangers i sommar? 

Det kan bli verklighet, enligt skotska Daily Record.

– Det har varit ett stort intresse från många klubbar, säger agenten Numukeh Tunkara.

Mohamed Buya Turay, 25, gjorde stor succé i Djurgården i fjol. Anfallaren var utlånad från belgiska Sint-Truidense och var en stark bidragande orsak till att SM-guldet bärgades med sina 15 mål i allsvenskan vilket resulterade i att han vann skytteligan.

Buya Turay har avtal med den belgiska klubben till sommaren 2021 men det är vida känt att anfallaren gärna vill flytta till en annan klubb. 

Nu kan en flytt vara på tapeten - men först till sommaren.

Aktuell för skotsk storklubb

Den skotska tidningen Daily Record rapporterar nämligen att Mohamed Buya Turay kan vara aktuell för en flytt till Rangers i sommar. Detta eftersom att lagets anfallare Alfredo Morelos väntas lämna klubben efter säsongen.

Steven Gerrard, tränare i Rangers.
Foto: STUART WALLACE/BPI/SHUTTERSTOCK / STUART WALLACE/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Daily Record skriver vidare att den förre Djurgårdsanfallaren ses som en potentiell ersättare.

”Många förväntar sig att Alfredo Morelos lämnar i sommar och han kan redan ha spelat sin sista match för Rangers. Om så är fallet behöver Rangers definitivt ta in en ersättare i anfallet. Trappa upp jakten för Mohamed Buya Turay”, skriver tidningen och fortsätter.

”Buya Turay tillhör belgiska Sint-Truiden men spenderade fjolåret på lån i Djurgården. Hans målsnitt i Skandinavien är utmärkt och i fjol gjorde han 15 mål på 29 matcher i allsvenskan. Men det har inte riktigt fungerat i Belgien. Nu börjar han närma sig de bästa åren i karriären”

Agenten om uppgifterna

Utöver Buya Turay bollar Daily Record upp ytterligare fyra spelare som kan vara aktuella för Steven Gerrards Rangers i sommar: Freddie Woodman, Rick van Drongelen, Viktor Fischer och Nikola Moro.

SportExpressen ringer upp Buya Turays agent Numukeh Tunkara för att kommentera uppgifterna i skotsk media.

– Jag kan inte med säkerhet säga om han stannar eller inte. Intresset för Buya Turay har varit stort och det har varit mycket spekulationer, men just nu tillhör han Sint-Truiden och vad som än händer i sommar får vi ta då, säger han.

Enligt Daily Record kan Buya vara aktuell för Rangers i sommar. Vet du något?

– Det är svårt att kommentera rykten och spekulationer. Just nu tillhör han Sint-Truiden, jag vill inte kommentera några rykten överhuvudtaget. Det är varken bra för klubben eller spelarens karriär.

Hur har intresset varit för honom sedan han lämnade Djurgården?

– Det har varit ett stort intresse från många klubbar. Intresset är enormt och alla vet att Buya Turay är en fantastisk spelare som jobbar hårt. Det är många klubbar som varit där men vi får se vad som händer i sommar men just nu är läget knepigt generellt med tanke på coronaviruset som påverkat världen och fotbollen hårt.

Samtidigt menar agenten Numukeh Tunkara att en flytt till Sverige alltid är aktuell.

– Jag har sagt det förut, och Buya Turay har varit inne på det själv, Sverige är hans hem och han har varit där i många år. Det kommer alltid finnas en möjlighet för honom att återvända till Sverige i framtiden. Det skulle inte förvåna mig om det dök upp alternativ i Sverige för honom.