Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Intensiva förhandlingar – är nära en återkomst

Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL
Foto: LINNEA RHEBORG / BILDBYRÅN

Hammarby är på väg att värva tillbaka Richard Magyar. 

Enligt SportExpressens uppgifter pågår just nu intensiva förhandlingar mellan Bajen och mittbacken. 

Det var för två år sedan som Hammarbys mittback Richard Magyar lämnade allsvenskan och Bajen för Tyskland och SpVgg Greuther Fürth, i den tyska andraligan. 

Sedan dess har det blivit 47 matcher, fyra mål och tre framspelningar för Magyar i den tyska klubben. I den sista matchen för säsongen blev mittbacken matchvinnare då han gjorde 2-1 i den 92:a minuten. Laget var länge med i toppen men slutade på en 13:e plats den här säsongen. Magyars kontrakt med Greuther Fürth har gått ut och även om parterna har en option på att förlänga kontraktet ser det inte ut att bli någon fortsättning i Tyskland.  

Mycket talar för en comeback 

I stället är 28-åringen nu nära en återkomst i Hammarby. Bajen för just nu intensiva diskussioner med mittbacken då Stefan Billborn vill ha in ytterligare en rutinerad mittback i truppen. Magyar är öppen för en comeback i den grönvita tröjan och även om inget är klart eller påskrivet talar rätt mycket för att Magyar återvänder till Hammarby. Under de närmaste veckorna kommer det att klarna om det blir en comeback eller inte. 

Har fört diskussioner 

Sedan tidigare har även Hammarby fört samtal med Juventus svenske mittback och tidigare MFF-spelaren Mattias Andersson, som besökte Stockholm, Årsta och Tele2 arena för en månad sedan. Men just nu ser alltså mittbacksvärvningen ut att bli en gammal bekant.  

Magyar spelade i Hammarby mellan 2015-2017 och gjorde 41 matcher för klubben. 

SportExpressen har förgäves sökt Hammarbys sportchef Jesper Jansson för en kommentar.