Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Inte så vana – har inte legat där uppe”

Anton Salétros firar segern. Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
AIK vann med 1-0. Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Djurgårdens lagkapten Marcus Danielson. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Djurgården förlorade mot AIK, men det förändrar inte deras ställning som serieledare.  

Nu står allsvenskan inför en rafflande guldstrid där Djurgården är en poäng före AIK.

– Djurgården är inte så vana, de har inte legat där uppe i toppen på några år, säger Anton Salétros.

Djurgården kunde ha utökat sin serieledning till sju poäng. I stället krympte den till en, och det är fler än ett lag som jagar tätt bakom. 

Matchen mot AIK på Friends arena slutade 1-0 till hemmalaget efter att Sebastian Larsson slagit till på straff i den första halvleken. Resultatet innebär att Djurgården nu har förlorat tre matcher i allsvenskan i år - samtliga i derbyn. 

– Om vi vinner SM-guld så skiter alla i derbymatcherna. Vi får se efter 30 omgångar hur det ser ut, då får vi se vem som klagar och vem som inte klagar, säger Astrit Ajdarevic efter matchen. 

– Vi ska gå för guldet, det är det viktigaste, sedan kommer allt glömmas bort. Vi vill vinna matcherna det är inte så att vi går in i ett derby och vill förlora. Vi får jobba på det och bli mer kliniska.

Kim Bergstrand: ”Det talar för oss” 

Även huvudtränare Kim Bergstrand fick frågor om den rafflande guldstriden på presskonferensen efter matchen. 

– Vi hade tagit det här innan säsongen, säger han och utvecklar sedan:

– Vi leder serien, vi har bara förlorat en av väldigt många matcher nu och vi är ett bra fotbollslag. Det är vad som talar för oss. Vi är inte nöjda med matchen i dag men vi är inte sämre fotbollsspelare nu än vad vi var innan den här matchen. 

Jesper Karlström är inne på samma spår som sin tränare när han får frågan om vad som talar för Djurgården framåt i allsvenskan.

- Att vi leder serien fortfarande och är ett lag som jobbar hårt för varandra. Det ska vi fortsätta med de kommande åtta omgångarna, säger han.

AIK:s glädje efter segern mot Djurgården

I AIK-lägret hymlas det inte om hur viktig segern mot Djurgården var, och Anton Salétros tror att AIK kan sitta inne på en viktig rutin som rivalerna inte har.

– Hade Djurgården vunnit så hade de stuckit i väg, det tror jag att de hade klarat av. Det är ett bra lag. Nu är vi närmare, vi ska fortsätta jaga, säger han.

– Djurgården är inte så vana, de har inte legat där uppe i toppen på några år. Det är lättare att jaga än att bli jagad, det kände vi av i fjol.

Har ni en annan vana?

– Sedan jag började i a-laget har vi kommit trea, tvåa och etta varje år och varit i toppen.