Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Inte roligt att vi har blivit lurade så här”

Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN
Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN

Daniel Kindberg står misstänkt för grovt bedrägeri.

Nu pekas Östersunds FK-pampen ut av sin före detta arbetsgivare Östersundshem. 

Östersunds FK:s ordförande Daniel Kindberg är på sannolika skäl misstänkt för grovt bedrägeri och medhjälp till grovt bokföringsbrott. I slutet av april berättade han under en presskonferens att han inte avgår som ordförande. Sedan tidigare har han fått lämna sin vd-post på det kommunala bostadsbolaget Östersundshem.

Nu har Östersundshem presenterat resultatet av en internutredning som har utförts med hjälp av revisionsbyrån EY. I den redogör Östersundshem för misstankar om att stora summor pengar ska ha förts ut ur företaget med hjälp av falska fakturor. 

”Allvarligt har brutit mot det”

– Utifrån utredningen kan vi först och främst konstatera att före detta vd allvarligt har brutit mot ett flertal av de regler vi har att förhålla oss till inom bolaget. Att belägga om detta förfarande är brottsligt är däremot upp till rättsvårdande myndigheter, säger Christer Sundin, tillförordnad vd för Östersundshem, enligt ÖP.  

– Enligt EY:s utredning och Peab:s interna granskning är det med största sannolikhet troligt att Östersundshem har blivit överfakturerade på 10,7 miljoner kronor. Detta har vi kunnat konstatera i och med vårt samarbete med Peab:s säkerhetsavdelning. De har hela tiden varit mycket behjälpliga i utredningen. Denna överfakturering kommer gärningsmännen att få stå för vid fällande dom.

– Det är inte roligt att vi har blivit lurade på det här sättet. 

SportExpressen har tidigare kunnat rapportera att Skatteverket misstänker att en nära affärspartner till Kindberg har fört över miljontals kronor i sponsring till Östersunds FK utan några motkrav. Mannens bolag har i sin tur fått den största delen av sina inkomster via byggföretaget Peab.