Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Inte nöjda med säsongen – måste höja oss rejält”

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Utslaget ur Europa League-kvalet och en bortkastad allsvensk guldstrid. 

Nu samlar Hammarby kraft inför helgens derby mot AIK.

– Vi måste höja oss rejält, säger Alexander Kacaniklic. 

Det blev respass för Hammarby ur Europa League-kvalet hemma mot Lech Poznan när förlustsiffrorna skrevs till 0-3. Ett försvarsmisstag följt av ett andra gult kort på Jeppe Andersen blev för mycket för att Hammarby skulle orka hämta upp underläge.

I stället punkterades matchen med en minut kvar av ordinarie tid av Jakub Kaminski innan Filip Marchwinski dunkade in det sista målet. Efteråt var det besvikna miner i Bajen-lägret. Alexander Kacaniklic menar att laget förtjänade mer efter första halvlek.

– Vi är bra den första halvtimmen och skapar chanser som vi måste göra mål på. Sedan växer Lech Poznan in i matchen, utan att skapa mycket, och i andra halvlek tar de tag i matchen bättre än oss. Sedan ger vi Lech Poznan ett mål och det röda kortet kommer som gör det svårt för oss, säger mittfältaren efter matchen.

För Hammarby gäller det att blicka framåt nu och försöka avsluta säsongen med stolthet menar Kacaniklic som har blickarna riktade mot helgens derby mot AIK.

– Detta är tråkigt. Vi såg fram emot det här mycket och det är en stor besvikelse. Nu har vi ett derby till helgen som vi måste ladda om, vi måste visa att vi är bra.

Hammarby har siktet inställt på en Europaplats och just nu är det fyra poäng upp till trean Elfsborg som har en match mindre spelad.

– Tabellen är tajt och vi får släppa detta så fort som möjligt. Vi måste höja oss rejält, vi är inte nöjda med säsongen och det gäller att höja sig, konstaterar han.