Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Inte förvånad – alla tänker på sig själva”

Hammarbys sportchef Jesper Jansson.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Djurgårdens vd Henrik Berggren.
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Astrit Selmani når högst i en nickduell.
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Djurgården säger nej till Hammarby.

Derbyt mellan lagen ska inte flyttas fram en dag för att få in 500 personer på läktarna.

– När det kommer till kritan så tänker alla bara på sig själva, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson till Fotboll Sthlm.

Den sista april kom regeringen med förslaget att 500 åskådare ska tillåtas på fotbollsarenorna från och med den 17 maj.

Dagen innan de nya restriktionerna ska börja gälla är derbyt mellan Hammarby och Djurgården schemalagt och ”hemmalagets” sportchef Jesper Jansson uttalade sig om att flytta matchen i samband med regeringens besked.

– Vi hade precis ett samtal om det, men det är inget jag kan uttala mig om nu. Vi ser över vilka möjligheter som finns, sa Jansson.

Nu står det dock klart att Djurgården inte går med på att flytta derbyt.

– Om vi antar att det blir lite förändringar mest hela tiden här framöver, då blir det oöverskådligt att hålla på att flytta matcher. Vår inställning är därför att matchen ska ligga där den ligger nu på söndagen, säger klubbens vd Henrik Berggren till Fotboll Sthlm.

Djurgården vill inte flytta derbyt

Berggren säger att alla i klubben är överens om att man inte vill flytta på matchen. Men om Djurgården hade varit hemmalag hade läget kunnat vara annorlunda.

– Det är nog inte omöjligt, men det blev hypotetiska resonemang. Det är en jäkligt svår fråga och det förstår jag också, säger Berggren.

Hammarbys sportchef Jesper Jansson säger att klubben inte kommer ”bråka ihjäl sig” för att få flytta matchen. Han säger dock att man kan ”tycka vad man vill” om Berggrens uttalande om att Djurgården hade kunnat vilja flytta matchen om man själva varit hemmalag. 

– Det kan man ju tycka vad man vill om, jag blir inte förvånad över Berggrens uttalande. När det kommer till kritan så tänker alla bara på sig själva, säger Jansson till Fotboll Sthlm.

Göran Rickmer om matchflytten

Trots Djurgårdens motvilja tror Hammarbys evenemangsansvarige Göran Rickmer inte att en matchflytt är utesluten.

– Vi är klara med att se till att det ska funka att spela på arenan den dagen och klara med att det funkar med tv-tider. Just nu för jag en diskussion med Djurgården och vi har redogjort för hur vi tänker. Vi har inte fått något besked från Djurgården. Sedan har jag sett rubriker i tidningarna men det är inget jag kommenterar, jag har mina egna kanaler in i Djurgården, säger han till SportExpressen.

Du ser det inte som kört att flytta matchen?

– Svensk fotboll strävar alltid efter att ha publik vid våra evenemang och jag utgår ifrån att det fortfarande gäller. Nu ges vi möjligheten till 500 och det ligger till grund för vårt resonemang. De fick vårt upplägg, hur vi tänker oss det, i går och det väntar vi besked på.

Finns det chans att ni får igenom en flytt även om Djurgården säger blankt nej?

– Vi är ödmjuka inför det här. Vi leker med tanken att Djurgården har något bra skäl för att matchen inte ska flyttas, då får vi ta ställning till det skälet. Men grundambitionen för oss är att vi ska släppa in så mycket publik som det går. Om de kommer in med argument som vi har missat att ta med så får vi titta på det och utvärdera utifrån det. Det är inget konstigt, sånt här sker hela tiden.