Thomas Olsson vad som omöjliggör spel i säsongens sista match Foto: Nils Petter Nilsson
Thomas Olsson vad som omöjliggör spel i säsongens sista match Foto: Nils Petter Nilsson

Inget spel i dag - men Thomas Olsson stannar i Blåvitt

Publicerad
Uppdaterad
GÖTEBORG. Thomas Olsson spelar inte dagens cupfinal mot AIK - men han spelar två år till i IFK Göteborg.
- Ja, vi har tagit i hand, bekräftar han för Sportsday.
Nyuppflyttade Åtvidaberg kan alltså glömma att få hem sin förlorade son.
- Ja, vi är helt överens IFK och jag. Det blir två år till, säger Thomas.
Påskrivet?
- Nej, men vi har tagit i hand... Det räcker.
33-åringens kontrakt gick ut i år, och förhandlingarna kom igång sent. Men "Olles" fina spel i höst gjorde att IFK:s ledning gärna ville satsa på sin allroundkunnige mittfältare ytterligare en tvåårsperiod.
- Det känns bra, säger Thomas.

"Gick inte"

Det omdömet gäller dock inte hans vad som omöjliggör spel i säsongens sista match, cupfinalen på Råsunda.
- Vi gjorde test i dag på förmiddagen och det gick inte, blödningen var för stor, berättar Thomas.
- Tråkigt, så bra som han var mot AIK i söndags, säger tränaren Jonas Olsson som dock kan räkna in alla andra spelare, minus de långtidsskadade.
Henrik Leman
Henrik Leman

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag