Inget AIK för Milosevic – nära danska klubben

Rikard Norling sparkas som tränare för AIK - se presskonferensen
Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Alexander Milosevic ser ut att ha hittat en ny klubb. 

Enligt SportExpressens uppgifter är han överens med Vejle BK i Danmark om ett kontrakt. 

Mittbacken ska besöka klubben och genomgå den obligatoriska läkarundersökningen i dagarna - och kan skriva på för klubben den närmsta veckan. 

Det var i slutet av oktober 2019 som Alexander Milosevic bröt sitt kontrakt med Nottingham Forest i engelska The Championship. Han skrev på för ett och ett halvt år i februari samma år, men lämnade alltså klubben i förtid efter sammanlagt 12 matcher och ett mål. 

Sedan dess har han varit klubblös och varit nära en övergång till AIK. 

Inget AIK för Milosevic

Parterna inledde diskussioner innan Corona-pandemin bröt ut, men han aldrig komma överens. 

Efter det fick AIK köpstopp och diskussionerna lades på is och övergången blev aldrig av. Nu ser det ut att bli en flytt till danska ligan i stället. 

Väntas skriva på inom kort 

Enligt SportExpressens uppgifter är 28-åringen nära en övergång till danska Vejle BK, nykomlingar i den danska högstligan. Inget är klart eller påskrivet men parterna är muntligt överens om ett kontrakt och den tidigare svenske landslagsmannen väntas åka ner och besöka klubben i dagarna och göra den obligatoriska läkarundersökningen. 

Om allt går som planerat väntas den förre guldhjälten för AIK presenteras officiellt inom den närmaste veckan. 

Rika ägare bakom klubben

Vejle BK har rika ägare bakom sig i kinesiske före detta agenten Jin Chang och moldaviske Andrei Zolotko. Via Changs tidigare kontakter i Asien har klubben kunnat sälja en del spelare vidare till den kinesiska ligan. Vejle är nykomlingar i den danska högstligan kommande säsong. 

Alexander Milosevic har gjort sammanlagt 114 matcher för AIK, sju A-landskamper för Sverige och 28 matcher för det svenska U21-landslaget, där han även var med och vann guld i Tjeckien 2015.