Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Inga diskussioner om att bryta kontraktet”

Melker Jonsson byttes in – glömde benskydd och tröja
Astrit Ajdarevic, 30, har haft en timeout från fotbollen i juli.
Astrit Ajdarevic.Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

Astrit Ajdarevic, 30, har haft en timeout från fotbollen i juli. Men i morgon väntas ett nytt möte med Djurgården om framtiden.

– Vi har inte fört diskussioner att han ska avbryta kontraktet eller byta klubb, säger sportchefen Bosse Andersson.

Det var i mitten av juli som Djurgården kommunicerade att mittfältaren Astrit Ajdarevic tar en paus från all fotboll juli månad ut och att beslutet var i samförstånd.

– Till alla mina vänner som hört av sig senaste tiden kan jag hälsa att jag och min familj mår bra. Jag kommer att ta en paus från fotbollen för att förhoppningsvis snart återvända fullt motiverad för att göra det jag älskar mest. Tack för all förståelse Henke, Bosse och resten utav laget. Tills dess lycka till laget, sa Astrit Ajdarevic då.

Nytt möte i morgon

Nu ska parterna träffas på nytt. 

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson berättar för SportExpressen att ett möte mellan honom och Ajdarevic ska hållas i morgon.

– Vi ska träffas i morgon och vi har haft bra dialog den här tiden. Den är positiv och Astrit mår bra. Jag vet vad Astrit har gjort (de här veckorna) och att han mår bra igen. Det är en förutsättning för att spela fotboll, säger sportchefen.

Vad har du för förväntningar på mötet i morgon?

– I morgon ska vi diskutera planen för hur vi går vidare. 

Kommer Astrit att spela för Djurgården framöver?

– Astrit har ett kontrakt med oss och planen är att spela fotboll i Djurgården. Där måste man vara gemensamt överens.

Parterna har inte diskuterat klubbyte

Är Astrits vilja att fortsätta spela för klubben?

– Ja, absolut. Han har ett kontrakt med oss. Vi har inte fört andra diskussioner att han ska avbryta kontraktet eller byta klubb. 

– Vi planerar för att han ska spela för oss. Jag vet att han mår bra och nu ska vi lägga upp en plan. Den senaste tiden har han tränat på egen hand.

När väntas han spela matcher?

– Vi ska lägga en planering nu. Men att förvänta sig att Astrit ska spela i augusti, det är jag inte övertygad om. Just nu handlar det om att lägga upp en plan så att han är förberedd sedan om det blir spel i augusti eller september är för svårt att säga. Vi har en plan för hur han ska spela matcher och han har kontrakt med oss.