Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Imponerade mest – här är årets allsvenska lag

Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Djurgården fick med två av sina guldhjältar, men det var två lag som faktiskt fick med fler spelare.

Här är stjärnorna som blivit uttagna i veckans lag flest gånger under säsongen 2019. 

Johan Dahlin, Malmö FF (7)

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Tillsammans med Isak Petterson och Tommi Vaiho har Dahlin varit allsvenskans bästa målvakt. Hugget som stucket, men Dahlin stod för många avgörande insatser under 2019. 

---

Marcus Danielson, Djurgården (13)

Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN

Allsvenskans kanske bästa spelare alla kategorier den här säsongen. Blev A-landslagsman och tog ett SM-guld. Frågan är om något år kommer att vara bättre än 2019 för Mackan. 

Per Karlsson, AIK (5) 

Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

”Pertan” gör som vanligt en stabil säsong. Syns inte mest , hörs inte mest men är gedigen och pålitlig. Fortfarande en av AIK:s mest värdefulla spelare. 

Elliot Käck, Djurgården (5)

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Spåddes få spela andrafiolen bakom Jonathan Augustinsson. Istället växlade han upp och blev kanske en av allsvenskans bästa ytterbackar den här säsongen. En favoritspelare för Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf. 

---

Muamer Tankovic, Hammarby (8) 

Foto: THERESE BACK / THERESE BACK/STELLA PICTURES STELLA PICTURES

Belönades med en A-landslagsplats och har varit med i Janne Andersson två senaste trupper. Inte lika dominant i de avslutande matcherna som han varit tidigare. Slåss än då med Danielson i Djurgården och ett par namn till om årets mest värdefulla. 

Darijan Bojanic, Hammarby (6) 

Foto: BILDBYRÅN

Hans fot har talat mer än en gång och har försett sina offensiva lagkamrater med framspelningar på löpande band. En succé i Hammarby och det har redan börjat surras om en flytt utomlands. 

Anders Christiansen, Malmö FF (6)

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Avgjorde ett gäng matcher för Malmö FF på egen hand den här säsongen, men missade sista omgången på grund av en skada. Har varit dominant under säsongen och mycket av MFF:s kommande säsong hänger nog på om Christiansen blir kvar eller inte. 

Sead Haksabanovic, IFK Norrköping (6)

Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Har blivit mer fysisk och lagt på sig ett par kilo muskler extra. Växlade upp rejält efter någon månad och har kanske varit en av allsvenskans bästa sett till de senaste omgångarna. Mål mot Djurgården i sista omgången. 

Hosam Aiesh, IFK Göteborg (6)

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Den lille trollgubben har anpassat sig bra till spelet i IFK Göteborg och han har visat upp ett mognare spel än i ÖFK. Kan ta ännu större kliv nästa år när Poya Asbaghis lagbygge ska ta ytterligare ett steg.

---

Nikola Djurdjic, Hammarby (6) 

Foto: PER DANIELSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Lite av symbolen för Hammarby den här säsongen. Har öst in mål och även jobbat stenhårt i defensiven. Otrolig viktig med sitt driv och sina löpningar. Men framför allt med sin målfarlighet. 

Markus Rosenberg, Malmö FF (6) 

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Fick inte kröna sista året som spelare med ett SM-guld, men Rosenberg var ändå en av allsvenskans mest överlägsna spelare. Går inte att förklara hans betydelse för MFF och ingen kan fylla tomrummet efter honom. Allsvenskan blir en stor profil fattigare.