Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ilskan: ”Tacklingen är karriärshotande”

Utburen på bår efter fula tacklingen
Foto: HENRIK ISAKSSON/TT / HENRIK ISAKSSON TT NYHETSBYRÅN
Foto: MAGNUS ANDERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Haris Radetinac stod för en stämpling på Arnor Traustason - som fick bäras ut på bår med ett befarat benbrott.

Efter matchen var det kritiska MFF-röster om satsningen.

- Det var en ful tackling, en karriärshotande tackling och jag hoppas den får konsekvenser, dundrade Uwe Rösler på presskonferensen efteråt.

– Man hör verkligen vilken smäll det blir. Det ska vara rött på Radetinac, säger Markus Rosenberg.

Det var i den första halvleken som Djurgårdens Haris Radetinac gick in hårt i en duell med Arnor Traustason. Reprisbilderna visar att Radetinac stämplar islänningen, som fick bäras ut på bår. Efteråt rasade MFF-tränaren Uwe Rösler mot Radetinac och menade att Djurgårdsspelaren borde bli avstängd i efterhand. 

- Det var en väldigt ful stämpling på Arnor, jag hoppas det får konsekvenser. Arnor blir borta länge. Sånt vill du inte se i fotboll. Vad det gäller spelet var Djurgården bra och gjorde det svårt för oss 

- Vi spelade bra i perioder när vi spelade oss ur pressen. Överlag kan vi spela bättre, vi måste jobba hårdare och förtjänade poängen.

- Och målet som Djurgården gjorde var offside. Otur för oss att de får ett offsidemål, säger han. 

Rösler: ”Han kan ha brutit sitt ben”

MFF-tränaren Uwe Rösler var förbannad över stämplingen på Traustason.  

- Allt det här överskuggas av det som hände med Traustason. Han kan ha brutit sitt ben. Fysteamet sa att det inte såg bra ut alls, inget är bekräftat men han kan ha brutit benet. Det var en ful tackling, en ful tackling. En karriärshotande tackling.

Kommer ni att rapportera det här på något vis?

- Det vet jag inte, det är inte jag rätt man att svara på. Men ingen vill se något sånt på en fotbollsplan. 

Djurgårdens tränare menade att han inte sett situationen. 

- Jag har inte sett situationen så det känns dumt att kommentera den. Anders Christiansen hade en ful tackling på Elliot också. 

Markus Rosenberg kritisk till tacklingen

Markus Rosenberg var kritisk till satsningen från Radetinac.

– Det ska vara rött på Radetinac och deras mål är offside (Buya Turay). Det blir surt. Det är inte orättvist med 1-1, men samtidigt skulle det varit rött kort och deras mål är offside. Det är jävligt surt att det ska avgöras på det sättet, säger MFF-kaptenen.

Vad säger du om Radetinacs satsning?

– Det är konstigt att domaren inte ser det, han står så pass nära. Det smäller rätt rejält och vi skriker på det till domaren, det är därför vi reagerar. Man hör verkligen vilken smäll det blir, det är vad det är.

Även mittfältaren Anders Christiansen var starkt kritisk, framför allt till domarinsatsen. Efter matchen gick han över för att prata med fjärdedomaren Glenn Nyberg.

– Jag frågade varför inte han dömde matchen. Han är Sveriges bästa domare. Det är ett toppmöte, då tycker jag att vi ska ha de bästa domarna.

Vad fick du för svar?

– Att han inte bestämmer det. När det gäller tacklingen på Arnor är det är bäst att ni pratar med domaren. Men jag tror inte att han vill prata med er för han vill inte ens prata med oss på planen. Det är upp till honom.

Är det just Kristoffer Karlsson som du tycker är problemet?

– Jag vet inte vad han heter. Jag tycker att han ska vara man nog att förklara sig för er, han är inte man nog att prata med oss på planen.

Radetinac: ”Jag försöker ta bollen”

Haris Radetinac säger att det inte var meningen och att han bara försöker ta bollen. 

- Jag försöker att ta bollen och han kommer in i situationen och jag trampar på honom. Det är absolut inte meningen , jag skulle aldrig försöka skada någon avsiktligt. Jag har sagt det till honom också och det hoppas jag att han vet om. Jag gick fram och bad om ursäkt för jag känner att jag trampar på honom, men som sagt, det var absolut inte meningen.