Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ilskan: ”Har varit tyst länge nog nu”

Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Norrköping vann över Djurgården. Men efteråt förklarade flera i Peking-lägret att de känt sig bortdömda under årets allsvenska säsong.

Jens Gustafsson pekade på två situationer från matchen i kväll: varningen på Isak Bergmann Johannesson och ett bortdömt 3-0-mål.

– Jag kan inte från mitt liv begripa det. Jag har varit tyst länge nog, säger managern som fick medhåll från spelarna.

– Det är så in i helvete tröttsamt, säger Simon Thern.

IFK Norrköping segrade borta mot Djurgården med 2-1 efter mål av Linus Wahlqvist och Totte Nyman. Men segersiffrorna kunde ha blivit större om inte Rasmus Lauritsens fick sitt mål bortdömt i den andra halvleken. 

Efter matchen var det irriterat i Peking-lägret. Jens Gustafsson kommenterade dels hur klubben hämtar sig från den tunga resultatperioden men menade också på att hans lag blivit bortdömda flera gånger denna säsong.

– Förväntningarna förstärktes enormt på IFK Norrköping kring den starten vi hade som blev betungande för oss. Det är ett lag som klarar den typen av förväntningar och det är Malmö FF med den erfarenheten i laget och föreningen. Sedan höll vi säkert kvar i det som var bra och trodde det skulle komma igen innan vi svängde. Efter det drog vi balansen rätt för att börja jobba igen. I den perioden hade vi många spelare som var i bra form men som gick ner i form samtidigt hade vi en bred trupp och det blev en utmaning i att agera i det, säger Jens Gustafsson inledningsvis.

Jens Gustafsson missnöjd 

Sedan fortsätter IFK-managern:

– Det är viktigt att man tar upp bedömningar som vi fick emot oss. Jag tycker vi fick emot oss domslut mot Djurgården. Det stör fortfarande att vi hamnar i den typen av situationer. Jag hoppas att vi är förbi den och har kravlat oss upp en bit.

Vilka situationer menar du i kväll specifikt?

– Vi skulle fått 3-0-målet godkänt och jag kan inte från mitt liv begripa den varning som Isak Bergmann Johannesson får i dag som gör att han är avstängd nästa match Jag har varit tyst länge nog om det här nu.

IFK Norrköpings kritik efter segern

Han fick medhåll av Linus Wahlqvist.

– Det är väl bara att kolla på alla målen som vi har släppt in? Jag tror det är 50 procent vi blivit bortdömda på, vi börjar bli trötta på det. Vad vi såg nu mot Djurgården borde 3-0-målet inte blivit bortdömt och får vi det målet är matchen helt död. Det har varit några mål där domarna inte varit med oss.

Har det varit en snackis internt?

– Det är klart att vi pratar om man blir jävligt trött på något. Visst om det är en eller två matcher på en säsong men när det är situationer i varje match så blir man jävligt trött på det. Domarna är människor också. Jag är inget fan av VAR men det känns som att domarna spelar för att få till det. Det är ett verktyg för dem, vi får se hur framtiden blir.

Även Simon Thern var inne på samma spår.

– Har ni sett vad vi har fått emot oss? Domarna gör sitt bästa, men det är klart att det är så in i helvete tröttsamt när vi får mycket som studsar emot, både prestatonsmässigt själva och så får vi straffar eller hands emot oss. Ibland är det mål som blir bortdömda och ingen vet varför. 

– Frågar man en motspelare ”vad hände?” svarar dem ”jag vet inte, det blev inte mål”. Då känns det som att mycket går i emot, framför allt i perioden när vi går tyngre som lag också. Jag vill inte kasta skit på domarna men vi har haft många avgörande domslut emot oss som varit avgörande för många matchbilder och i slutändan.